Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
21 naslov prvaka

VIDEO Jedino finale velikana: Šukerov Real srušio Zidaneov Juve spornim golom

Na portalu GOL.hr pratite uživo tekstualni prijenos ždrijeba polufinala Lige prvaka koji je na rasporedu danas u Nyonu, sjedištu Uefe, s početkom u 12 sati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid, Bayern, Barcelona i Juventus zajedno imaju 21 naslov prvaka Europe i 37 finala.

Real je aktualni prvak Europe i rekorder s deset titula, Bayern je osvojio pet, Barcelona četiri i Juventus dvije. Ove četiri momčadi igrale su najviše polufinala u povijesti natjecanja – Real 31, Barcelona 30, Bayern 25 i Juventus 22. To je možda i najjače polufinale u povijesti Lige prvaka, po imenima klubova, povijesnim rezultatima i trenutačnoj formi.

Začudo, usprkos velikoj frekvenciji osvajanja i odigranih finala najcjenjenijeg natjecanja, samo jednom se dogodilo da dva od ova četiri velikana igraju međusobno u finalu. Godine 1998. Real je na Amsterdam Areni slavio 1:0 protiv Zidaneova Juventusa kontroverznim golom (zaleđe) Predraga Mijatovića i osvojio svoj sedmi naslov prvaka Europe. Real je svoj šesti naslov osvojio 1966., a na sedmi je čekao 32 godine. Na toj utakmici za Real je igrao i današnji predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je u 89. minuti zamijenio strijelca jedinog gola na utakmici Mijatovića.  

No, zato su se često sastajali u polufinalima, posebice posljednjih godina. Prošle sezone Real je izbacio Bayern s ukupnih 5:0 i osvetio mu se za poraz na jedanaesterce iz 2012. U sezoni 2012/13. Bayern je pregazio Barcelonu s ukupnih 7:0 i na kraju je osvojio titulu, dok je Guardiolina Barcelona 2011. u polufinalnom „el clasicu“ bila bolja od Mourinhova Reala.

Prve utakmice polufinala igrat će se 5. i 6., a uzvrati u 12. i 13. svibnja. Finale se igra 6. lipnja u Berlinu, na Olimpijskom stadionu. Prema prognozama najveće svjetske kladionice William Hill, Bayern i Barcelona su najveći favoriti za osvajanje, koeficijent je za obje momčadi 2.75, na Real je 4.00, a na Juve čak 8.00.

Kakvi god budu parovi polufinala, nema sumnje da će biti spektakularno.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider