Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Propisno se osramotio

VIDEO Je li ovo najgora sudačka odluka u povijesti Premiershipa?

Pomoćni sudac se propisno osramotio, podigao je zastavicu iako je belgijski branič bio nekoliko metara iza linije centra igrališta prilikom upućivanja pasa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjih nekoliko tjedana u Premiershipu bilo je nekoliko katastrofalnih sudačkih odluka, no definitivno najveća pogreška dogodila se na utakmici Tottenhama i Sunderlanda u prošlom kolu, kada je Spursima odnosno Janu Vertonghenu poništen pogodak zbog navodnog zaleđa.

Pomoćni sudac se propisno osramotio, podigao je zastavicu iako je belgijski branič bio na svojoj polovici, nekoliko metara iza linije centra igrališta prilikom upućivanja pasa od strane Paulinha, što znači da nikako ne može biti zaleđe bez obzira na broj protivničkih igrača ispred igrača Tottenhama. Kako je vratar Sunderlanda otišao u napad, Belgijac se sjurio prema nebranjenoj mreži i lako poentirao.

Međutim, nemalo je bio iznenađen kada je shvatio da je sudac poništio gol zbog nepostojećeg zaleđa. Da stvar bude gora, glavni sudac je bio u ravnini s Paulinhom, dobro postavljen, vrlo blizu obojice igrača, no ni on nije uoči da nema ni govora o zaleđu.

Engleski mediji su to proglasili jednom od najgorih, ako ne i najgorom sudačkom odlukom u povijesti Premiershipa. Sreća u nesreći za suce jest u tome što je Tottenham ipak pobijedio 2:1 pa nije utjecalo na končani ishod utakmice. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider