Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ga vratiti?

VIDEO Italija je poludjela za njim, a na potezu je Mourinho

Nešto više od mjesec dana prošlo je otkako je Fiorentina dobila veliko pojačanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka navijači Fiorentine s velikom dozom skepse dočekali su zamjenu za svog najboljeg igrača.

Juan Cuadrado je prešao u Chelsea za odštetu od 30 milijuna eura, a u sklopu transfera na posudbu do kraja sezone stigao je Mohamed Salah, koji će u lipnju proslaviti 23. rođendan. Malo tko među fanovima Viola tada je vjerovao da će Egipćanin moći dostojno zamijeniti fantastičnog Kolumbijca...

Mjesec dana kasnije u Toskani se Cuadrada gotovo i ne sjećaju jer Salah naprosto briljira i vuče Fiorentinu na tri kolosijeka.

Sinoć je s dva gola šokirao Juventus i doveo Viole na prag finala Kupa Italije, što je drugi put unutar četiri dana da u gostima pobjeđuju talijanske velikane (u nedjelju su na Giuseppe Meazzi riješili Inter, a strijelac jedinog pogotka bio je, pogađate, Salah).

Fiorentina u svim natjecanjima ne zna za poraz još od 6. siječnja kada su poraženi u Parmi, a za potpunu eksploziju u zadnjih mjesec dana najzaslužniji je Salah koji je u sedam nastupa postigao šest golova i upisao jednu asistenciju. Odlična statistika za nekog tko je po vokaciji krilo, a još bolje zvuči ako se zna da je odigrao svega 433 minute odnosno 62 u prosjeku po utakmici.

Ako ga Mourinho poželi vratiti...

Salah je do kraja ove sezone u Firenci, a hoće li njegov ugovor biti otkupljen ovisit će o dva faktora.

Jedan je Jose Mourinho, koji kao menadžer Chelseaja treba odlučiti je li mu Egipćanin potreban ili ne, a drugi rezultat Fiorentine u ovoj sezoni. Uspiju li Viole ugrabiti treće mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka (treće mjesto), imat će nemjerljivo bolju pregovaračku poziciju u razgovorima sa Salahom, ali i svim ostalim igračima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider