Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poslušajte video

VIDEO Igrači Barce razbjesnili Madriđane: Grmjelo usred u Madrida!

Igrači Barcelone bučno su proslavili naslov prvaka Španjolske na Vicente Calderonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barca je pobijedila Atletico u Madridu golom Lionela Messija i kolo prije kraja prvenstva osigurala 23. titulu prvaka Španjolske. Uslijedilo je ludo slavlje na terenu koje se prenijelo u svlačionicu i poprimilo vulgarne konotacije, barem tako pišu madridski mediji koji su priložili kao dokaz audio snimku.

VIDEO Pepe pozvao Ronalda da se smiri: Ključan dokaz da Messi znači više

Kad su se zatvorila vrata svlačionice, svjedoci tvrde da se čulo skandiranje igrača: „Madridski gadovi, pozdravite šampione!“

Neki Barcelonini igrači cinično su prokomentirali vioski poraz gradskog rivala Espanyola od strane Real Madrida u Barceloni.
„Eto im sad, ostaju bez Europe“, navodno je vikao Javier Mascherano. Argentinski veznjak je, uzgred rečeno, u razgovoru za ESPN Radio „otkrio Ameriku“ kazavši da Barcelona za ovosezonske uspjehe najviše duguje Messiju.

„Messi je evoluirao u kompletnog igrača. Nije samo strijelac, već i po potrebi vezni igrač, pravi paker, apsolutni kontrolor igre. U Guardiolinoj eri Messi je bio realizator, a kreatori Xavi, Iniesta i Busquets. Sada ima pokraj sebe Neymara i Suareza u napadu pa ima više slobode, što nam svim daje na samopouzdanju“, kaže Mascherano dodajući kako se Guardiola više fokusirao na kontrolu igre kroz posjede lopte, dok Enrique traži direktniju igru.

„Enrique je značajno poboljšao naš kontranapad, ali i igru u obrani. Primili smo samo 19 golova u 37 utakmica“, zaključio je Mascherano.
Barcelona do kraja sezone može osvojiti još dva velika trofeja – Kup kralja i Ligu prvaka. Osvoji li Barca „treble“, tri najvažnija trofeja u sezni, bit će prvi klub kojem je to uspjelo napraviti u dva navrata. Prvi put su Messi i prijatelji došli do trostruke krune.

Europski klubovi koji su uspjeli osvojiti tri najvažnija trofeja u istoj sezoni:

Celtic – 1967.
Ajax – 1972.
PSV – 1988.
Manchester United – 1999.
Barcelona – 2009.
Internazionale – 2010.
Bayern – 2013.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider