Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brutalna kazna za CSKA

VIDEO Huligani divljaju Europom: Okršaji Švicaraca i Engleza, Nizozemaca i Belgijanaca

Sezona europskih klupskih natjecanja obilježena je, između ostalog, i huliganskim ispadima.

Sve je krenulo već u 1. kolu Lige prvaka kada su prvo huligani Rome noževima izboli dvojicu navijača moskovskog CSKA, a ovi uzvratili divljanjem na Olimpicu tijekom utakmice. Baklje su letjele na sve strane, a policija je jedva zaustavila okršaj domaćih i gostujućih navijača.

VIDEO Ruski huligani divljali na Olimpicu: Što ih je toliko razljutilo?

No, UEFA nije imala milosti već je brutalno kaznila Moskovljane s čak tri sljedeće europske utakmice bez nazočnosti gledatelja. Ruski klub je kažnjen i s 200 tisuća eura globe. Osim divljanja, UEFA je CSKA kaznila i zbog rasističkih poruka i skandiranja.

U izgredima koje su izazvali ruski navijači ozlijeđeno je 13 redara i četiri policajca. Zbog toga će CSKA dvije preostale domaće utakmice u Ligi prvaka protiv Manchester Citya i Rome odigrati bez gledatelja, što će biti i veliki udarac za klub, koji neće imati nikakvog prihoda od gledatelja iako im dolaze vrlo atraktivne momčadi.

Teški izgredi u Ligi prvaka

Zbog izgreda navijača UEFA je pokrenula disciplinske postupke i protiv Galatasaraya, Feyenoorda, Standard Liegea, Basela i Borussije Dortmund.

Turski huligani porazbijali su 100-injak stolica na stadionu Arsenala. Prije utakmice bakljama su napali domaće navijače u jednom pubu, a onda su na Emiratesu napravili veliku bakljada i zasuli travnjak bengalkama.

U Baselu se na jednom od gradskih trgova dogodio obračun domaćih navijača s gostima iz Liverpoola čemu svjedoči i priložena snimka. Sve to podsjećamo dogodilo u prva dva kola Lige prvaka, najelitnijeg klupskog natjecanja.

Huligani iz Rijekine skupine

Puno mirnije nije bilo ni u Rotterdamu na utakmici Europske lige između Feyenoorda i Standarda iz Liegea. Podsjećamo, radi se o klubovima koji su u skupini s Rijekom. Nakon verbalnih okršaja domaćih navijača i gostiju iz valonskog dijela Belgije (u kojem se govori francuski), Nizozemci su krenuli prema kavezu s gostima, a ovi razbili dio ograde i krenuli u obračun.

Redari nisu uspjeli kontrolirati situaciju pa je došlo do bliskog susreta na tribini. Sve se smirilo tek kad je interventna policija palicama natjerala gostujuće navijače natrag u ograđeni prostor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider