Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li Vlajčević uzeo novac?

I dalje po svom: HNS s navijačima sklapa ugovore, a neregularnosti je sve više

Neslužbena informacija da je disciplinski sudac HNL-a Krešimir Vlajčević posudio od Dinama veću svotu novca - i tako potpuno kompromitirao svoju neutralnost! - i dalje ne zanima Hrvatski nogometni savez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni Dinamo niti Krešimir Vlajčević tu informaciju nisu opovrgnuli! Vlajčević je i dalje na svojoj funkciji, a savez ne postavlja nikakva pitanja.

Šuker uoči presice istrgnuo novinaru mobitel iz ruke

Istodobno, Davor Šuker i HNS opet su pokazali koliko ih brine stanje u hrvatskom nogometu. Umjesto da provjere neslužbenu informaciju da je disciplinski sudac Krešimir Vlajčević posudio 140 tisuća kuna od Dinama, pa zbog gubitka neutralnosti ne bi mogao obavljati taj posao, nitko ni Vlajčevića ni Dinamo nije pitao je li to istina! Pitali smo ga mi, ali on za medije - ne govori!

Što je HNS napravio da se istraži slučaj posudbe novca Dinama Vlajčeviću, upitali smo predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Šuker se poziva na institucije

"Predsjednik Saveza nikad neće utjecati na svoje komisije. Prepustimo to institucijama u HNS-u da odrade i dobit ćete odgovor", kazao je Šuker.

A onda i službeni odgovor iz HNS-a:

"Stranka koja predlaže izuzeće određene osobe mora za razloge podnijeti određene dokaze."

Međutim, dokaze ne može tražiti Hajduk, nego upravo - HNS!

"Mi smo zatražili od HNS-a da zatraži od Dinama uvid u dokumentaciju i da to jednostavno provjeri. To je bila njihova dužnost. Ne možemo mi. Mi možemo tražiti, ali mi to nećemo dobiti", istaknuo je Hajdukov predsjednik Marin Brbić koji smatra da je na HNS-u da to istraži, ali oni to očito ne žele.

"Tako je. To im je bila dužnost učiniti, ali očito da gospoda to ne žele napraviti."

Ako Vlajčević šuti, možda će barem u Dinamu reći da nikakve pozajmice nije bilo? Ali, niti u Dinamu to ne opovrgavaju!

Iz Dinama kažu da ne smiju komentirati, ali Zakon ih opovrgava

"S obzirom na obvezu tajnosti izvida nismo u mogućnosti komentirati medijske objave vezane za ovaj slučaj", kažu iz Dinama.

Ali ni to nije istina, jer ta informacija nije tajna.

"Podaci koji se saznaju u tijeku istrage nisu nikakva tajna. Prijašnjim Zakonom o kaznenom postupku bilo je predviđeno da je tajna, ali sad apsolutno to nije točno. Istraga više nije tajna", naglašava odvjetnik Branko Šerić kojeg smo upitali je li moguće da oni to ne znaju.

"Sumnjam u to da ne znaju. Sumnjam. Međutim, ne žele komentirati."

I tako uzalud mediji kao glas javnosti postavljaju pitanja.

Uzalud Hajduk ulaže žalbe. HNS je jedini koji može zatražiti dokaze i odrediti sankcije, ali to ne čini. A primjera neregularnosti u hrvatskom nogometu sve je više i više.

Trogodišnji ugovor o navijanju za reprezentaciju

Zato se nogometni savez bavi sklapanjem ugovora s navijačima! Da bi zadržao navijače, unatoč masovnom nezadovoljstvu širom nogometne Hrvatske.

HNS je sklopio ugovor na tri godine s navijačkom skupinom 'Uvijek vjerni'. Posljednjih tjedana prvi put se dogodilo raspuštanje nekoliko podružnica te skupine, u znak prosvjeda protiv načina funkcioniranja HNS-a. Nakon toga, Savez i 'Uvijek vjerni' pokrenuli su nove pregovore. Rezultat je trogodišnji ugovor o nastavku bodrenja hrvatske reprezentacije.

"Što se samog bojkota tiče, kažem, to je dosta nevjerojatno, budući da je to stup nacionalnog jedinstva. I ni na koji način pravi domoljub, pravi navijač nikad neće biti za bojkot. Bit će uvijek vjeran i reprezentaciji i naciji i domovini", kazao je Tomislav Milais, predsjednik skupine 'Uvijek vjerni'.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider