Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez Ohandze do proljeća

VIDEO Hajduk stiže u Zagreb: Dvaput Pjesnici pa veliki derbi

Pred nogometašima Hajduka tri su uzastopna gostovanja, dva u HNL-u i jedno u Kupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 18. kolu HNL-a u Kranjčevićevoj se ove subote s početkom u 15:00 sastaju Zagreb i Hajduk.

"Mislim da smo ovaj tjedan jako jako intenzivno i puno tematizirali one stvari koje nas mogu čekati u Zagrebu s obzirom da ćemo biti tamo tjedan dana. Nećemo imati dovoljno prostora, vremena ni mogućnosti za trening. Momci su bili jako koncentrirani, veseli me taj radi angažman", izjavio je na press konferenciji trener Damir Burić koji je na put u Zagreb poveo 19 nogometaša.

"Vratio se Marko Pejić, ali ne znam hoće li biti spreman. Nema Nižića, Velazqueza i Ohandze", kazao je Burić.

'Dobili fenomenalnog igrača za 0 eura'

Specifična je ta situacija s Franckom Ohandzom. Nije sporno da je kamerunski napadač fantastičan, kad je spreman vjerojatno je najbolji napadač kojeg trenutno ima HNL, ali problem za Hajduk je taj što je spreman - rijetko. Točnije, od ozljede u derbiju s Dinamom 19. rujna ga nema, a Burić je danas potvrdio kako je za njega ova polusezona završena.

"Dobili smo fenomenalnog igrača za 0 eura, ali imali smo jedan veliki peh. Koliko god smo imali sreće što smo ga dobili toliko smo sad imali peha jer se ozlijedio, ali nadam se da će se brzo vratiti."

'Pazit ćemo na Bobana'

Hajduk će u Kranjčevićevoj biti bez kartoniranog Tina Svena Sušića, a najveća prijetnja u nastojanjima da dođe do nova tri boda bit će mu napadač Pjesnika Gabrijel Boban koji je postigao sedam od 14 pogodaka svoje momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"On je vrlo kvalitetan igrač, jako brz, neugodan, ima dobru završnicu i pazit ćemo na njega. Zagreb ima svoj stil i filozofiju nogometa što ja ipak cijenim iako rezultati nisu tu. Znaju puno o nama, isto tako i mi o njima. Bit će zanimljiva ta dva meča, pogotovo jer su unutar par dana."

Iako je i subotnja utakmica važna, nemjerljivo veći ulog nosi ona koju će isti suparnici na istom stadionu odigrati u srijedu. Riječ je o četvrtfinalu Kupa koje se ove sezone igra na jednu utakmicu. Stoga će se Hajduk vratiti u subotu navečer u Split i u miru tri dana pripremati za Kup okršaj.

Poruka kritičarima: Vratite film unatrag

Burić je na presici odgovarao i na pojedine neutemeljene kritike.

"Morate vratiti film unatrag da vidite gdje je momčad bila i gdje je sad. Imamo mi neke naše postulate koji su dobri, momci ih sprovode i mogu bit zadovoljan s njima. Ne volim puno tematizirati pojedince jer mislim da mi kao momčad izbacujemo pojedince."

Što je još govorio trener Hajduka, pogledajte u videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider