Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real stigao Barcelonu

VIDEO I čudesan i sramotan: Dva lica rekordera Ronalda

Cristiano Ronaldo je stigao do novog rekorda u španjolskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je pobijedio Celtu Vigo 3:0 i pobjegao Atleticu na četiri, a Barceloni na pet bodova (Katalonci imaju utakmicu manje i u nedjelju su domaćini Espanyolu u gradskom derbiju). 18. pobjedom u nizu Real je stigao rekord Rijkaardove Barcelone.

Više od pola sata Kraljevski klub se mučio s gostima iz Viga koji su se hrabro držali sve do 35. minute. Tada je Cristiano Ronaldo na sramotan način iznudio jedanaesterac nakon što je teatralno pao - prethodno ga je branič Celte Jonny Castro samo dodirnuo rukom da bi Portugalac napravio korak-dva i onda odlučio pasti.

Jedan od najboljih španjolskih sudaca Alberto Undiano Mallenco nasjeo je na glumu ponajboljeg svjetskog nogometaša i poklonio mu penal kojeg je ovaj pretvorio u vodstvo Reala. Bio je to 46. penal kojeg je Ronaldo izveo otkad je došao u Real. Treba reći i kako Mallenco nije svirao očiti 11-erac na Baleu.

U nastavku je Portugalac još dvaput tresao mrežu nemoćnog vratara Celte Alvareza te je došao do brojke od 23 gola u Primeri ove sezone. U 65. minuti je zabio nakon odbijanca, a u 81. poslije asistencije Marcela.

Ostavio Messija i Neymara u prašini i skinuo rekord Di Stefana

Ovim hat-trickom Ronaldo je podebljao prednost na ljestvici strijelaca s 23 pogotka ispred Neymara i Messija koji imaju 11 odnosno 10 pogodaka na kontu.

No, ono što je važnije, Ronaldo je postao novi rekorder po broju hat-trickova u Primeri. Postigao ih je 23, a Di Stefano ima 22. Trebalo je čudesnom Ronaldu za to samo šest sezona, a legenda Reala je svoja 22 upisala u čak 15.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider