Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bili u većoj skupini

VIDEO Epilog nereda na Malti: Šest osuđenih Hrvata, morali i podmiriti štetu

Šestorica hrvatskih navijača saznali su presudu nakon uhićenja na Malti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski navijači koji su na Malti uhićeni zbog sukoba sa srpskim redarima u noćnom klubu dobili su dvije godine zatvora uvjetno, a morali su i platiti kaznu od 961 eura po osobi (ukupno oko 5.770 eura).

Sutkinja Josette Demicoli u obrazloženju presude rekla je kako će šestorka morati u zatvor na dvije godine ako u iduće četiri godine ponove kazneno djelo. Na te riječi jedan od uhićenih joj je kazao:

"Ne brinite, nemamo nikakvu namjeru vraćati se na Maltu."

Malteški mediji pišu kako su trojica od šest optuženih negirali sudjelovanje u tučnjavi, ali su na nagovor odvjetnika Joea Ellisa priznali krivnju i prihvatili platiti štetu.

Podsjećamo, incident se dogodio u noći s ponedjeljka na utorak, uoči kvalifikacijske utakmice Malta - Hrvatska. Šestorica Hrvata optuženi su za nanošenje štete u noćnom klubu te za poticanje skupine osoba na počinjenje zločića - remećenje javnog reda i mira te bacanje predmeta.

Policijski inspektor Trevor Micallef rekao je kako su optuženi bili dio skupine od 20-30 Hrvata, a identificirali su ih vlasnik i zaštitari kluba, inače navijača Partizana koji na Malti žive i rade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider