Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
remi italije

VIDEO Engleska bolja od Francuske: Golčina engleskog 'dragulja'!

Sve prijateljske utakmice širom Europe započele su francuskom himnom "Marseljezom" u počast žrtvama masakra u Parizu, no vijest dana je otkazivanje utakmice Njemačka - Nizozemska...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija Njemačke i Nizozemske, koja se večeras trebala igrati u njemačkom gradu Hannoveru, otkazana je iz sigurnosnih razloga, priopćila je njemačka policija. Kako prenose njemački mediji, tri sata prije početka utakmice na stadionu je nađena sumnjiva torba, a izvan stadiona lažna kola hitne pomoći, no eksploziva nigdje nije bilo.

Iako je kasnije potvrđeno da nema opasnosti, policija je odlučila otkazati dvoboj i ekvakuirati stadion na kojem su se već okupili navijači. Dvoboju u Hannoveru trebala je nazočiti i njemačka kancelarka Angela Merkel, te veliki broj uglednika koji su htjeli odati počast žrtvama terorističkog napada u Parizu.

Ranije je također zbog sigurnosnih razloga otkazana i utakmica Belgija - Španjolska u Bruxellesu.

Prije četiri dana dva bombaša samoubojice raznijeli su se eksplozivom pokraj stadiona u Parizu na kojem su igrali Francuska i Njemačka.

Prepuni Wembley je pjevao francusku himnu prije početka susreta Engleska - Francuska, no domaćini na terenu nisu bili tako gostoljubivi. Englezi su pobijedili s 2-0 pogocima Allija i Rooneya. Slovačka je s 3-1 pobijedila Island, a Poljska je također s 3-1 u Varšavi slavila protiv Češke.

Talijani su kod odigrali 2-2 s Rumunjskom, nakon što su Rumunji poveli preko Stancua, a Talijani preokrenuli preko Marchisija i Gabbiadinija. Rumunje je poraza spasio Andone u 88. minuti.

U Istanbulu su Grčka i Turska odigrali baš miroljubivo, bez zgoditaka, dok je Portugal slavio kod Luksemburga s 2-0.

Rezultati prijateljskih utakmica:

TURSKA - GRČKA 0-0
LUKSEMBURG - PORTUGAL 0-2
ITALIJA - RUMUNJSKA 2-2
AUSTRIJA - ŠVICARSKA 1-2
SLOVAČKA - ISLAND 3-1
POLJSKA - ČEŠKA 3-1
ENGLESKA - FRANCUSKA 2-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider