Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ronaldo dobar k'o kruh

VIDEO Dva klana u svlačionici Reala: Modrić predvodnik jednog

U svlačionici Real Madrida stvorila su se dva 'klana'...

Samo je bilo pitanje vremena kada će španjolski mediji početi govoriti o 'klanovima' u svlačionici madridskog Reala. 'Analizu' o stanju u svlačionici Reala napravio je katalonski potal Sport.es, koji pak tvrdi da su se nakon 'el clasica' i teškog 0:4 poraza od Barcelone na Santiago Bernabeu, kreirala dva klana.

"Zbog metoda rada i nogometne filozofije određeni broj igrača okrenuo se protiv Rafe Beniteza, no unatoč tome španjolski stručnjak i dalje ima podršku većeg dijela svlačionice. Jedan od najtežih poraza u klupskoj povijesti dokazao je da Benitez nema kontrolu nad najvećim zvijezdama u momčadi", piše Sport.

Modrić najveći branitelj Beniteza

"Sergio Ramos i James Rodriguez najveći su 'protivnici' Rafe Beniteza i njegove nogometne filozofije, dok su dvojica igrača koji ga čvrsto brane Toni Kroos i Luka Modrić".

Luka Modrić postao je desna ruka španjolskog stručnjaka na i izvan travnjaka. Kada ga nema u momčadi, igra 'šteka', dok kada je na travnjaku sve u veznom redu teče besprijekorno.

Izuzetak je bila ta utakmica protiv Barcelone u kojoj je Benitez spremio taktiku s Casemirom, no navodno je popustio zahtjevu igrača koji su tražili da zaigra Jamesom Rodriguezom od prve minute, odnosno da napadne Barcelonu. Kolumbijac se tek vratio s reprezentativnih obaveza i bilo je očito da nije spreman za tako veliku utakmicu. Sergi Roberto i Ivan Rakitić 'pospremili su ga u džep', a najbitniji detalj s te utakmice je bilo Jamesovo nezalaganje u obrani.

Podsjetimo, Kolumbijac se nedavno vratio na travnjak nakon ozljede, a to je još jedan razlog zbog čega njegova izvedba u 'el clasicu' nije bila ni blizu njegove razine. Nakon blamaže u Madridu Modrić je otvoreno prozvao momčad i zauzeo se za Beniteza koji od prvog dana naglašava da je momčad iznad svakog pojedinca.

"Ako nismo kompaktni, onda nismo ni momčad. Kada se svi trudimo i igramo kao jedno, onda smo jako dobri", rekao je Modrić.

Cristiano Ronaldo nije (najveći) problem

Hrvatski veznjak očito je (p)ostao, kao i kod Carla Ancelottija te Josea Mourinha, vrlo važna karika u igri momčadi 'kraljevskog kluba', a Benitezovi potezi su dokaz da osim ubojitog napada BBC (Benzema, Bale, Cristiano) Real za osvajanje naslova treba i pravog Modrića.

Iako mnogi vrlo često spominju netrpeljivost između Cristiana Ronalda i trenera, čini se da to ipak nije tako strašno. Portugalac navodno poštuje Beniteza, dok su trener i osoblje i više nego zadovoljni profesionalnošću koje Ronaldo pokazuje na treninzima i utakmicama.

Prema pisanju Sporta, jedan od najvećih problema aktualnog Reala je Velšanin Gareth Bale, koji ni izbliza nije opravdao sveukupni ulog od 200 milijuna eura.

"Velšanin je još jedan Florentinov galactico fijasko".

Kako će završiti ova podjela Realove svlačionice? Hoće li u konačnici kao pobjednik izaći trener ili određeni pojedinci unutar momčadi? Dobro je poznato da u Madridu nerijetko navijači odlučuju o trenerovoj sudbini, a s obzirom da Beniteza nisu dočekali raširenih ruku, lako je moguće da će ga se glatko odreći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider