Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako je pao bayern

Drogba otkrio tajne Chelseajeve svlačionice i pozadinu najveće utakmice

Legenda Chelseaja Didier Drogba objavio je u svojoj novoj autobiografiji Commitment (predanost) tajne iz svlačionice londonskih plavaca i pozadinu finala Lige prvaka 2012. godine...

U javnost su procurili neki dijelovi nove autobiografije Commitment koju će uskoro na tržište izbaciti bjelokošćanski nogometaš Didier Drogba. Detalji su i više nego zanimljivi, a Drogba je, između ostalog, progovorio o svom dolasku u Chelsea 2004. godine, odnosno vlastitoj neinformiranosti o tome u kakav klub dolazi.

Nije znao ništa o Chelseaju

"Kada sam ušao u svlačionicu na prvi trening primjetio sam jednog snažnog momka, mladog, koji se ponašao kao da je stigao iz rezervne momčadi da prikuplja iskustvo s nama seniorima. Na kraju tog prvog treninga prišao sam jednom suigraču i upitao ga: Tko je ovaj mladić? Ovaj me u čudu pogledao i odgovorio: John Terry, naš kapetan".

Prema riječima Bjelokošćanina, menadžer Luiz Felipe Scolari želio ga je prodati na zimu 2009. godine.

"Rekao mi je da više nikada neću igrati za Chelsea i da ću biti prodan u siječnju. Čim sam napustio sastanak s njim nazvao sam jednog od asistenta Romana Abramoviča i objasnio situaciju, a on mi je na to odgovorio: "Ne ideš ti nikamo. Tko ti je to rekao?".

Kakve li ironije, Scolari je napustio klupu Chelseaja u veljači 2009. godine nakon serije loših rezultata.

Igrači slagali taktiku na putu do naslova u Ligi prvaka

Možda i najzanimljiviji dio knjige je onaj u kojem govori o 2012. godini kada je Chelsea osvojio svoj jedini naslov prvaka Europe. Tada je, pod vodstvom privremenog menadžera Roberta Di Mattea, slavio protiv Barcelone i Bayerna u polufinalu, odnosno finalu Lige prvaka.

U svojoj autobiografiji Drogba je okarakterizirao Di Mattea kao prilično nebitnu osobu, koja nije imala utjecaj na postavu i taktiku u utakmicama protiv Barcelone i Bayerna.

"Uoči utakmice protiv Barcelone Di Matteo je u svlačionici rekao Ivanoviću da će igrati stopera, na što je Jose Bosingwa odgovorio: 'Ne, ne, ne. Ja ću igrati stopera'. Nakon toga je rekao Robertu gdje bi ostali trebali igrati, svi su dali svoje mišljenje i tako smo posložili formaciju. Ja sam rekao da mogu igrati i lijevog beka, odnosno da ću igrati što god treba samo da pobjedimo".

Kada je finalna utakmica u pitanju, Drogba je svima približio nevjerojatnu dramu koja se odvijala u tom susretu. Podsjetimo, Bayern je poveo u 83. minuti preko Thomasa Müllera, što je ponajviše pogodilo Bjelokošćanina.

"Stao sam na centar da izvedem loptu i govorio na glas: 'ne, ne, ne'. Juan Mata, koji je tada imao svega 24 godine mi je odgovorio: 'Ne Didier! Moraš vjerovati'! Sjećam se da je uoči kornera iz kojeg sam postigao pogodak David Luiz rekao Bastianu Schweinsteigeru: 'samo gledaj kako ćemo sad zabiti'".

"Najveće psihološko poigravanje dogodilo se u produžecima. Bayern je izborio jedanaesterac (Drogba ga skrivio) koji je na sebe preuzeo Arjen Robben. Govorili smo mu dok je čakao izvođenje: 'Arjen, ti si igrač Chelseaja. Ne možeš to napraviti svom klubu. Nemoj to napraviti. Ionako znamo gdje ćeš pucati'. Uvukli smo mu se u glavu i definitivno je zbog toga slabije pucao. Petr Čech je to iskoristio i obranio njegov udarac".

Chelsea je nakon toga slavio na jedanaesterce, a junak je bio Didier Drogba koji je zabio odlučujući gol za osvajanje prvog i jedinog naslova dosada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider