Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči velikog okršaja

Dnevnik Nove TV u gostima kod hrvatskog dvojca koji žari i pali u Toskani

Nikola Kalinić i Milan Badelj - ove sezone briljiraju u dresu Fiorentine, i drže vrh prvenstva Italije. Ove nedjelje ih čeka veliki derbi protiv Rome, a uoči utakmice evo što su rekli ekskluzivno za Novu TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što Firenza, kao kolijevka renseanse, kao grad Michelangela, Da Vincija, Boccaccia i Dantea, predstavlja svim zaljubljenicima u svjetsku književnost i likovnu umjetnost, Firenza, kao grad Fiorentine, dakako u prenesenom značenju predstavlja i za nogometne zaljubljenike. Jer, na legendarnom stadionu, na Artemio Franchi, svoje ponajbolje utakmice odigrali su Gabriel Batistuta, Rui Costa ili pak Roberto Baggio.

Za hrvatske navijače, Fiorentina predstavlja klub u kojem igra prava mala kolonija Hrvata. Uz najmlađeg Antu Rebića, tu su sada već iskusni internacionalci Milan Badelj i Nikola Kalinić. Nakon ukupno osam sezona u inozemstvu znaju itekako cijeniti ove zajedničke trenutke.

"Znači to puno, jer poslije treninga i prije treninga, imaš nekog s kim možeš izgubiti vrijeme koje inače. Ne znam što bi inače, bauljao sam, ne znam što bih radio", kaže Milan Badelj.

"Teško je kad dođeš u svlačionicu, nema nikog tvog, svak' je o svom poslu, tako da: lijepo je kad možeš s nekim popričati, ili otići poslije do grada i tako. Kažem: družimo se i bolje da nas ima što više", nadovezao se Nikola Kalinić.

Prate Hajduk i Dinamo

Zanimljivo, Kalinić je bivši igrač Hajduka, dok je Badelj pravi Dinamovac.

Kako funkcionirate kada igraju vaši bivši klubovi međusobno?

"Navija se uvijek", priznaje Badelj.

"Tko pobijedi - pobijedi", kaže Kalinić.

"Meni je drago i zbog Hajduka i zbog Rijeke da su tu blizu, ali još mi je draže da je Dinamo još uvijek tu što je i logično, ne."

"Drago mi je sigurno da je Hajduk se digao i volio bih da tako nastavi."

Sva trojica imaju iskustvo igranja za reprezentaciju. Kalinić i Badelj odigrali su važne uloge u pobjedama protiv Bugarske i Malte.

'Zaslužili smo plasman na EURO'

"Mislim da je to bilo neupitno, poznavajući naše kvalitete da ćemo se mi plasirati na Europsko prvenstvo, tako da smo s ovim utakmicama to i potvrdili. Kao da ti je netko skinuo ne znam kolko kila s leđa. Bila je čudna situacija, ali kažem: mislim da smo zaslužili", slažu se Fiorentini Vatreni.

Svi znamo koliko su nam pomogli Talijani u ostvarivanju izravnog plasmana na EURO. Nikola, je li pala ona dogovorena večera ili ručak kao znak zahvalnosti talijanskom reprezentativcu Astoriju?

„Da, to sam obećao, ali još nisam stigao. Čestitao sam mu, rekao sam da ću ga odvesti, pa kad uhvatimo vremena: nema problema - što god hoće."

U međuvremenu, Fiorentinu na hrvatski pogon već u nedjelju očekuje spektakularni derbi jer u Firenzu stiže ljutiti rival i prvi pratitelj na tablici - Roma.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider