Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barcelona lagano

VIDEO Chelsea razbio Maribor, sedmica Šahtara uz pet golova Luiza Adriana!

Kišu golova vidjeli smo u trećem kolu skupina F, G i H Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 3. kola F skupine Barcelona je na Camp Nou rutinski odradila posao protiv Ajaxa pobijedivši 3:1. Strijelci za Barcu koja je mislima okrenuta prema suboti i velikom derbiju protiv Real Madrida bili su Neymar (7), Lionel Messi (24) i Ramirez (90+2). Gol za Ajax u 89. minuti zabio je El Ghazi. Ivan Rakitić je odigrao za katalonsku momčad cijeli susret.

U drugom dvoboju PSG je bez Zlatana Ibrahimovića teškom mukom na gostovanju pobijedio APOEL 1:0, a pogodak odluke zabio je Edison Cavani u 89. minuti.

Na ljestvici vodi PSG sa sedam bodova, Barca ima šest, Ajax ima dva boda, a APOEL jedan.

U skupini G Chelsea je na Stamford Bridgeu bez većih problema slavio protiv Maribora 6:0. Golove za 'Bluese' zabili su Loic Remy (13), Didier Drogba (23-11m), John Terry (31), Mitja Viler (54-autogol) i Eden Hazard (77-11m, 90). Slovenski prvak je mogao do utješnog gola, no Agim Ibraimi je u 64. minuti promašio kazneni udarac.

Schalke je u Gelsenkirchenu nakon velike drame pobijedio Sporting 4:3 golom u posljednjim trenucima susreta. Portugalci su poveli golom Nanija u 16. minuti, no 33. minuti je Mauricio napravio glupost zaradivši drugi žuti karton. Svega minutu kasnije Schalke je iskoristio igrača više, a strijelac je bio Chinedu Obasi. Potpuni preokret dogodio se u 52. minuti, kada je Obasi asistirao Klaasu-Janu Huntelaaru za pogodak. U 60. minuti Benedikt Höwedes je povisio na 3-1, no tri minute kasnije Portugalci su se vratili u život nakon gola Adriena Silve iz jedanaesterca. U 79. minuti je Sporting izjednačio postigavši i drugi gol s igračem manje, a strijelac je ponovo bio Silva.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Schalke je u sudačkoj nadoknadi ipak stigao do pobjede. Ggol je zabio Choupo-Moting iz jedanaesterca.

Na ljestvici vodi Chelsea sa sedam bodova, Schalke ima pet, Maribor dva, a Sporting je posljednji s jednim bodom.

U susretu trećeg kola H skupine Šahtar je u Barisavu razbio BATE Borisov 7:0. Ukrajinski prvak je već u prvom poluvremenu zabio šest golova, a junak susreta je bio peterostruki strijelac Luiz Adriano (28-11m, 36, 40, 44, 81-11m). Golove su zabili i Alex Teixeira (11) i Douglas Costa (35). Hrvatski kapetan Darijo Srna odigrao je za Šahtar cijeli susret. Adriano je postao tek drugi igrač u povijesti Lige prvaka koji je u jednom susretu zabio pet golova, a prvi je to bio Lionel Messi. Utakmicu u Bjelorusiji sudio je hrvatski sudac Ivan Bebek.

Porto je pobijedio Athletico Bilbao 2:1. Portugalci su baskijsku obranu probili u posljednjim trenucima prvog dijela, a strijelac je bio Hector Herrera na asistenciju Quintera. Athletic je izjednačio u 58. minuti golom Guillerma Fernandeza nakon pogreške strijelca Herrere. Porto je stigao do novog vodstva u 76. minuti, a strijelac je bio Quaresma koji je ušao u igru tri minute ranije.

Na ljestvici vodi Porto sa sedam bodova, Šahtar ima pet, BATE tri, a Athletic samo jedan bod.

U srijedu je na rasporedu preostalih osam susreta trećeg kola Lige prvaka u skupinama A do D. U skupini A se sastaju Atletico Madrid i Malmo, te Olympiakos i Juventus. U skupini B snage će odmjeriti Ludogorec i Basel, te Liverpool i Real Madrid. Skupina C donosi oglede Bayera i Zenita, te Monaca i Benfice. U skupini D igrat će Anderlecht - Arsenal, te Galatasaray - Borussia Dortmund.

SKUPINA F:

APOEL - Paris SG 0:1 (Cavani 87)

Barcelona - Ajax 3:1 (Neymar 7, Messi 24, Sandro Ramirez 90+4/El Ghazi 88)

SKUPINA G:

Schalke 04 - Sporting 4:3 (Obasi 34, Huntelaar 41, Howedes 60, Choupo-Moting 90+3/Nani 16, Silva 73pen, 78). Crveni karton: Mauricio (Spo, 33)

Chelsea - Maribor 6:0 (Remy 13, Drogba 23pen, Terry 31, Viler 52-ag, Hazard 77pen, 90). Promašeni penal: Ibraimi (Mar, 64)

SKUPINA H:

BATE Borisov - Šahtar 0:7 (Teixeira 11, Luiz Adriano 27pen,40, 36, 44, 81-pen, Douglas Costa 35)

Porto - Athletic Bilbao 2:1 (Herrera 45,Quaresma 75/Fernandez 58)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider