Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Kiks Liverpoola

VIDEO Borussia se izvukla kod Tudora, Fiorentina opet fantastična

Grčki nogometni prvoligaš PAOK, kojeg predvodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, odigrao je 1:1 protiv Borussije Dortmund u susretu 2. kola C skupine Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grci su poveli golom Roberta Maka u 34. minuti, a izjednačio je Castro u 72. minuti. U drugom susretu iz skupine Krasnodar je pobijedio Gabalu 2:1. Na ljestvici vodi Borussia sa četiri boda, Krasnodar ima tri boda, PAOK dva, a Gabala jedan bod.

U skupini A obje utakmice su završile bez pobjednika. Celtic i Fenerbahče su odigrali 2:2, a Molde i Ajax 1:1. Škotski prvak je odlično ušao u susret i nakon pola sata vodio je 2:0 golovima Leigha Griffithsa (28) i Krisa Commonsa (32). Fener se vratio u susret u 43. minuti kada je Fernandao iskoristio veliku pogrešku domaćeg stopera Efea Ambrosea. Nigerijac je glavom vraćao loptu vrataru Barbosi, ali je to učinio vrlo loše. Fernandao je presjekao loptu i lagano poentirao. Isti je igrač u 48. minuti poravnao rezultat. Jozo Šimunović nije nastupio za Celtic zbog ozljede. U drugom susretu Norvežani su poveli u osmoj minuti preko Daniela Hestada, a 11 minuta kasnije izjednačio je Viktor Fisger nakon čega više nije bilo golova. Na ljestvici vodi Molde sa četiri boda, Celtic i Ajax imaju po dva boda, a Fener jedan.

U skupini B Liverpool i Sion su odigrali 1:1 čime su Švicarci zadržali prvo mjesto u skupini. Adam Lallana je doveo Redse u prednost u 4. minuti, no gosti su u 18. minuti izjednačili golom Assifuaha. Dejan Lovren je propustio susret zbog ozljede. U dvoboju između Rubina i Bordeauxa nije bilo golova. Na ljestvici vodi Sion sa četiri boda, Liverpool i Bordeaux imaju po dva boda, a Rubin jedan.

U skupini D Napoli je u Varšavi pobijedio Legiju 2:0 ostvarivši i drugu pobjedu. Golove za talijanski sastav zabili su Drie Mertens (53) i Gonzalo Higuain (85). Ivica Vrdoljak nije nastupio za domaću momčad, baš kao niti Ivan Strinić za goste.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Midtjylland deklasiravši Club Brugge 3:1. Gosti su poveli u 51. minuti golom Sista, a prednost su povećali u 69. minuti golom Onuachua. Dvoboj je razriješio Filip Novak u 74. minuti trećim pogotkom na utakmici. Poraz Belgijanaca ublažio je Thomas Meunier u 79. minuti. Na ljestvici vode Napoli i Midtjylland sa po šest bodova, dok Brugge i Legia nemaju niti jedan bod.

U skupini E Rapid je u Minsku pobijedio Dinamo 1:0 i ostvario drugu pobjedu. Tri boda Austrijancima donio je Steffen Hofmann (55). Matej Jelić je igrao za Rapid do 86. minute.

Pobjedu identičnim rezultatom ostvario je i Villarreal protiv Viktorije Plzen. Pogodak odluke zabio je Baptistao (54). Na ljestvici vodi Rapid sa šest bodova, Viktorija i Villarreal imamu po tri boda, a Dinamo je na začelju s nulom na svom kontu.

2. kolo Europa lige:

SKUPINA A

Celtic Glasgow - Fenerbahče Istanbul 2:2
Molde - Ajax Amsterdam 1:1

Skupina B

Rubin Kazan - Girondins Bordeaux 0:0
Liverpool - Sion 1:1

Skupina C

Krasnodar - Qabala 2:1
PAOK Solun - Borussia Dortmund 1:1

Skupina D

Brugge - Midtjylland 1:3
Legia Varšava - Napoli 0:2

Skupina E

Dinamo Minsk - Rapid Beč 0:1
Villarreal - Viktoria Plzen 1:0

Skupina F

Braga - Groningen 1:0
Olympique Marseille - Slovan Liberec 0:1

SKUPINA G

Lazio - St Etienne 3:2
Rosenborg Trondheim - Dnipro Dnipropetrovsk 0:1

SKUPINA H

Besiktas - Sporting Lisabon 1:1
Lokomotiv Moskva- Skenderbeu 2:0

SKUPINA I

Belenenses -Fiorentina 0:4
FC Basel - Lech Poznan 2:0

SKUPINA J

Monaco - Tottenham Hotspur 1:1
Qarabag Agdam -Anderlecht 1:0

SKUPINA K

Schalke 04 - Asteras Tripolis 4:0
Sparta Prag - APOEL Nicosia 2:0

SKUPINA L

AZ Alkmaar - Athletic Bilbao 2:1
FC Augsburg - Partizan Beograd 1:3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider