Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca teško oštećena

VIDEO Bljesak genija i gol za sva vremena: To može samo Ronaldinho!

Na Dan žena prošlo je deset godina od čuvenog gola Ronaldinha protiv Chelseaja u spektakularnoj uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka…

Dana 8. ožujka 2005. Barcelona je stigla na Stamford Bridge s pobjedom od 2:1 s Camp Noua. Utakmica je samo po sebi bila spektakularna, a začinio ju je Ronaldinho „Gaucho“ golom koji će se pamtiti desetljećima. Chelsea je krenuo uraganski, poveo je 3:0 golovima Gudjohnsena (8), Lamparda (17) i Duffa (19), a onda je na scenu stupio čarobni Brazilac.

Ronaldinho je prvo smanjio na 3:1 iz jedanaesterca (27), a 11 minuta kasnije zabio je možda i najspektakularniji gol u povijesti Lige prvaka. Primio je loptu na 18 metara od vrata Chelseaja, djelić sekunde vagao je Carvalha, a onda je iznenada iz mjesta potegao udarac vrhom kopačke pogodivši sami desni kut nemoćnog Petra Čecha. Bljesak genijalnosti velikog Brazilca okončan je golom za sva vremena.

Chelsea je na kraju slavio prolaz dalje nakon spornog gola Johna Terryja za 4:2 u završnici utakmice. Pierlugi Collina priznao je gol iako mu je pomoćni sudac signalizirao prekršaj Ricarda Carvalha nad Victorom Valdesom. Za povijest je ostala fotografija na kojoj Ronaldinho pokazuje Collini da je pomoćni digao zastavicu, a ovaj sliježe ramenima, kao nije vidio.

Na snimci se lijepo vidi da je Carvalho povukao rukom Valdesa u trenutku dok je Terry pucao glavom. Odatle potiče nikad potvrđena priča o „dugu UEFA-e“ prema Barceloni koji je „namirio“ Tom Henning Ovrebo skandaloznim suđenjem u srazu istih suparnika u polufinalu Lige prvaka 2009.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider