Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
52 godine čekanja!

VIDEO Bilić specijalist za velikane: Nakon Arsenala uništio i Liverpool

West Ham Slavena Bilića ima uistinu neočekivani početak nove premierligaške sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Čekićari' su u 1. kolu slavili kod Arsenala i svi su momčad Slavena Bilića vidjeli u gornjem domu ljestvice na kraju sezone, s ambicijama za ulazak u Europu. Međutim, uslijedila su dva domaća poraza od Leicester Cityja i Bournemoutha zbog čega je Bilić došao na udar engleskih kritičara. Gostovanje kod Liverpoola nije moglo doći u gorem trenutku, no West Ham je ponovno iznenadio i slavio s 3:0.

Igrala se tek treća minuta kada je Aaron Cresswell uputio prizemni udarac koji je ispao kao odlično ubacivanje za Manuela Lanzinija. Argentinac je pored čuvara samo proslijedio loptu u mrežu.

Na isteku prvih 30 minuta Dejan Lovren radi katastrofalnu pogrešku kod korner linije. Lopta mu je pobjegla, a on ju je, u namjeri da ju spasi, gurnuo prejako u teren nakon čega je pao drugi pogodak. Mark Noble je u konačnici dobio loptu na sredini šesnaesterca i mirno ju plasirao u nebranjeni dio mreže.

Lovren je u ovoj utakmici imao još jedan nepromišljeni potez kada je povukao loptu na suparničku polovicu, napravio 'bicikl', no onda zapeo i izgubio loptu. Taj potez, za razliku od spomenutog, nije bio koban za 'redse'.

U trećoj minuti sudačke nadokande Sakho je sjajno prošao između nekoliko igrača i zabio lijepi pogodak za konačnih 3:0!

Prva je to pobjeda West Hama na Anfieldu od 1963. godine, te je po prvi put u svojoj klupskoj povijesti unutar jedne sezone na gostovanju slavio kod Arsenala i Liverpoola!

West Ham na reprezentativnu stanku odlazi sa šest od mogućih 12 bodova.

Crystal Palace je na slavlje na Stamford Bridgeu čekao nešto kraće, od 1982. godine. Chelsea je na svom travnjaku upisao tek drugi poraz u utakmicama u kojima je Jose Mourinho bio menadžer. Crystal Palace je s 2:1 slavio na Stamford Bridgeu, a bila je to 100. domaća utakmica u Premierligi za Josea Mourinha. Jedini prethodni poraz nanio mu je Sunderland.

Sako je u 65. minuti doveo gostujuću momčad u vodstvo. Radamel Falcao je svojim prvijencem za Chelsea, sjajnim pogotkom glavom na ubačaj Pedra, izjednačio na 1-1 u 79. minuti, ali već dvije minute poslije Ward je na asistenciju Saka pogodio za konačnih 2-1 i veliki trijumf Alana Pardewa nad Joseom Mourinhom.

Vodeći Manchester City ne posustaje. Watford su ispratili sa sigurnih 2-0, a pogotke za četvrtu uzastopnu pobjedu bez primljenog pogotka postigli su Raheem Sterling (47) i Fernandinho (56). Sterlingu je to bio prvenstveni prvijenac u dresu Cityja otkako je ovog ljeta stigao iz Liverpoola.

Rezultati 4. kola:

Newcastle - Arsenal 0-1

Bournemouth - Leicester 1-1

Aston Villa - Sunderland 2-2

Chelsea - Crystal Palace 1-2

Liverpool - West Ham 0-3

Man. City - Watford 2-0

Stoke - WBA 0-1

Tottenham - Everton (18.30 sati)

Nedjelja, 30. kolovoza:

Southampton - Norwich (13.30 sati)

Swansea - Man. United (15.00 sati)

 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider