Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europska liga

VIDEO Bilić demolirao Partizan usred Beograda: Evo kako su igrali ostali Hrvati

U susretu trećeg kola skupine C Europske lige Bešiktaš, na čijoj klupi sjedi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, je u Beogradu deklasirao Partizan 4-0 ostvarivši prvu pobjedu u skupini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golove za turski sastav zabili su Veli Kavlak (18), Demba Ba (45), Oguzhan Ozyakup (52) i Gokhan Tore (54). Nakon tri kola Bešiktaš i Tottenham vode na ljestvici sa po pet bodova.

Uspješan je bio i Wolfsburg koji je u susretu H skupine na gostovanju pobijedio Krasnodar 4-2. Ivica Olić je igrao 78. minute, a Ivan Perišić do 61. minute. U drugom, susretu iz skupine Lille i Everton su odigrali 0-0. Everton vodi s pet bodova, Wolfsburg ima četiri, Lille tri, a Krasnodar dva boda.

U skupini E Panathinaikos je na gostovanju kod PSV-a odigrao 1-1. Domaćin je poveo golom Depaya u 43. minuti, a izjednačio je Karelis u 87. minuti. Gordon Schildenfeld je odigrao cijeli susret za Pao, Danijel Pranjić je igrao do 60. minute, dok je Mladen Petrić ušao u igru u posljednjih 15 minuta. Panathinaikos je na posljednjem mjestu skupine s jednim bodom.

Inter je na San Siru u susretu 3. kola F skupine odigrao bez golova sa St Etienneom. Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret.

U drugom dvoboju iz skupine Dnjipro je u Kijevu izgubio od Karabaga 0-1. Nikola Kalinić i Ivan Strinić su odigrali cijeli susret, dok Mladen Bartulović nije ulazio u igru.

Inter vodi na ljestvici sa sedam bodova, Karabak ima četiri boda, St Etienne tri, a Dnjipro jedan.

Kijevski Dinamo je susretu J skupine u Danskoj izgubio od Aalborga 0-3. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za ukrajinski sastav. Nakon tri kola Steaua, Dinamo i AAlborg imaju po šest bodova.

Fiorentina je u susret K skupine gostovala u Solunu i pobijedila PAOK 1-0. Pogodak odluke zabio je Vargas u 38. minuti. Milan Badelj je odigrao cijeli susret ua 'viole'. Bila je to treća pobjeda Fiorentine koja uvjeljivo vodi na ljestvici.

Varšavska Legija je u dvoboju L skupine još u srijedu u Kijevu pobijedila Metalist iz Harkova 1-0 uz promašeni jedanaesterac hrvatskog igrača Ivice Vrdoljaka. Bivši igrač Zagreba i Dinama promašio je kazneni udarac u 52. minuti utakmice, točnije njegov udarac sjajno je obranio 39-godišnji Oleksandr Gorjainov. Bio je to za kapetana Legije već treći promašeni jedanaesterac u europskim susretima ove sezone. Prva dva je promašio u susretu protiv Celtica u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Legija je u Varšavi pobijedili škotskog prvaka 4-1, a Vrdoljak je promašio dva kaznena udarca, prvog u 59. minuti, a drugog u 87. minuti. Legija je uzvratni susret izgubila za 'zelenim stolom' 0-3 i Celtic je prošao dalje. Pogodak odluke za treću pobjedu Legije u skupini i to treću rezultatom 1-0 postigao je Slovak Ondrej Duda u 28. minuti. Metalist je u 69. minuti mogao izjednačiti, no Brazilac Jaja je također promašio kazneni udarac. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider