Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Nogomet
Raspucani Bavarci

VIDEO Bayern razbio Borussiju s pet komada i odvojio se na vrhu

U velikom derbiju Bundeslige Bayern je pokazao tko je najbolja njemačka momčad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 8. kola Bundeslige Bayern je u Muenchenu deklasirao Borussiju Dortmund sa čak 5:1, te sada ima velikih sedam bodova prednosti u odnosu na crno-žute.

Derbi u Muenchenu donio je fantastičnu igru Bayerna, koji je nakon Wolfsburga i zagrebačkog Dinama i Borusiji podario peticu na Alllianz Areni. U 26. minuti Thomas Mueller je efektnu akciju okončao prvim pogotkom, a isti igrač je u 35. minuti realizirao i kazneni udarac.

Nadu Borussije u povoljan rezultat donio je Pierre-Emerick Aubameyang (36), koji je tako nastavio nevjerojatan niz jer je u svih osam kola bio strijelac. U drugom poluvremenu uslijedio je potop kluba iz Dortmunda, a sva tri pogotka postigli su bivši igrači Borussije. Poljak Robert Lewandowski potvrdio je sjajnu formu golovima u 46. i 58. minuti, čime je na čelu ljestvice strijelaca s 12 pogodaka u 8 kola, a konačnih 5:1 postavio je Mario Goetze (66).

Bayern ima sedam bodova više od Borussije, a osam od Schalkea, koji je u nedjelju neočekivano izgubio doma od Koelna s visokih 0:3. Kiksao je i Bayer koji je u leverkusenu odigrao samo 1:1 s Augsburgom.

VIDEO Bayern - Borussia Dortmund 5:1

 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider