Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uškopio 'kraljeve'

VIDEO Barca 'pogurana', Real oštećen: Benitezu uspjelo nemoguće!

„Kraljevi“ na startu sezone već zaostaju dva boda za Barcelonom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Real Madrida dočekana je u Gijonu kamenjem, a ispraćena zvižducima. Dok je prepuni El Molinón pljeskao fanatično borbenim Sportingovim igračima, navijači Reala nezadovoljni rezultatom i igrom izviždali su svoju momčad na kraju utakmice.

Nakon silnih uvreda i zvižduka Cristiano Ronaldo uzvratio 'mrziteljima'

„Kraljevi“ na startu sezone već zaostaju dva boda za Barcelonom, aktualnim prvakom i najvećim rivalom. Nadali su se u Realu da bi moglo biti obratno, jer je Barcelona gostovala kod Athletica, gdje je prije nekoliko dana teško poražena u prvoj utakmici španjolskog Superkupa, dok su „kraljevi“ morali na noge povratniku u elitni rang. No, Barca je slavila u Baskiji, dok je Real odigrao „mršavu nulu“ u Asturiji, što je poprilična pljuska Rafaelu Benitezu, koji je zasigurno priželjkivao pobjedu u natjecateljskom debiju na klupi Reala.

Ako ništa drugo, Benitez može reći da ni njegov mrski suparnik Jose Mourinho nije imao bolji start. „Special One“ započeo je avanturu u Realu „nulom“ na Mallorci, a završio ju je primoranim raskidom ugovora. Mourinho nije uspio u Realu, vidjet ćemo kako će proći Benitez, no početak ne sluti na dobro.
U prvim komentarima nakon utakmice španjolski mediji ocijenili su igru Reala konfuznom i nepovezanom. Pravi kaos, kako je napisala Marca. Luka Modrić i Sergio Ramos najbolje su ocjenjeni među igračima Reala. Već na pripremama je bilo vidljivo da će Benitez inzistirati na čestim zamjenama mjesta.

Gareth Bale krenuo je u sredini, odmah iza leđa najisturenijeg Jesea, no ubrzo je zamijenio mjesto s Ronaldom. Velšanin je tijekom utakmice prelazio s lijeve na desnu stranu, imao je najveću slobodu kretanja. Najbolji je bio dok je ordinirao po lijevom krilu, čim se još jednom pokazalo da mu ta pozicija najbolje leži. Više od rezultata navijače Reala na startu sezone brine igra i posebice realizacija. Real je pod vodstvom Beniteza u dosadašnjih devet utakmica, osam prijateljskih i jedna natjecateljaka, čak njih pet završio bez postignutog pogotka!? Nitko se ne može sjetiti kada se to posljednji put dogodilo.

Cinici poput Mourinha zasigurno će reći da je to "uspjeh" vrijedan pažnje. Kad imate u rukama takvu momčad i takav napadački potencijal, to je doista podatak koji „bode oči“. Benitezu je uspjelo praktički nemoguće. Uškopio je „kraljeve“! Real je u Gijonu odigrao loše prvo poluvrijeme, u drugom je bilo puno bolje, stvorio je nekoliko dobrih šansi, iako ne čistih zicera.

No, ni Sporting nije bio bezopasan, dapače, domaćin je imao dvije odlične šanse. U prvom poluvremenu nedostajali su milimetri da Sporting zabije. „Fantomski pogodak“, kako su ga nazvali španjolski mediji, ipak nije bio gol. Koliko god se katalonski mediji upinjali dokazati kako je situacija sumnjiva, na snimci se dobro vidi da lopta nije prešla gol crtu punim obujmom .

Ovaj put suci nisu pomogli Realu, prije bi se moglo reći da su ga oštetili. Dok je Barceloni na San Mamesu dosuđen iznimno sumnjiv jedanaesterac na Luisu Suarezu, prema procjeni sudačkog eksperta Marce to nije bio penal, jer je obrambeni igrač prije dirao loptu pa tek onda Suareza, Realu nije sviran puno čišća najstroža kazna. Iako prekršaj nad Ronaldom ne spada u rubriku „školskih penala“, vidljivo je da je Sergio Alvarez povukao Ronalda rukom za rame. Kako god, sudac se nije oglasio, a kako je Real igrao nije ni zaslužio pobjedu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider