Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Djeluju dosta moćno

Veliko upozorenje Hajduku: Brondby furiozno otvorio prvenstvo

Potencijalni suparnici dvaju najvećih hrvatskih klubova pružili su dijametralno suprotne partije ovog vikenda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mogući suparnici splitskog Hajduka u 3. pretkolu nogometne Europske lige, danski Brondby i finska Vaasa, ostvarili su pobjede u nedjeljnim prvenstvenim ogledima, dok je mogući protivnik zagrebačkog Dinama, norveški Odd. izgubio na domaćem terenu.

Brondby je furiozno započeo novo dansko prvenstvo svladavši na svom terenu Midtjylland sa 4:0 (2:0). Strijelci su bili Pukki (20), Kliment (36), Halimi (62) i Mensah (84).

Igrači koje vodi njemački stručnjak Alexander Zorniger odigrali su zbilja fantastičnu utakmicu. Uz ta četiri pogotka svakako treba notirati činjenicu da su uputili čak 20 udaraca prema suparničkom golu. Izveli su devet kornera, imali 57 posto posjeda lopte i nagovijestili kako će pokušati spriječiti Kopehagen da treću godinu zaredom osvoji naslov prvaka.

Način na koji je Brondby otvorio prvenstvo impresivan je tim više jer Midtjylland nije bilo tko. Klub je to koji je bio prvak Danske prije dvije godine, a ovu su sezonu u Europi otvorili odlično eliminiravši irski Derry City s ukupnih 10:2 u prvom pretkolu te pobijedivši Ferencvaros sa 4:2 u Budimpešti u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige.

Vaasa je kao domaćin nadigrala Inter iz Turkua sa 3:2 (2:1). Domaći su poveli sa 2:0 preko Clennona (4) i Levanena (9), no gosti su uspjeli poravnati pogocima Alana Henriquea (20) i Kuqija (61) da bi tri boda Vaasi donio Vahtera (88). Vaasa je nakon 17 kola druga na ljestvici sa 30 bodova, šest manje od vodećeg HJK-a iz Helsinkija, dok je Inter šesti sa 23 boda.

Brondby je u prvoj utakmici 2. pretkola kao domaćin svladao Vaasu sa 2:0, a uzvrat u Finskoj bit će u četvrtak. Ukupni pobjednik tog susreta u 3. pretkolu igrat će protiv boljeg iz susreta Hajduka i Levskog u kojemu nakon prvog susreta hrvatski predstavnik ima prednost od 1:0. Uzvrat je u četvrtak u Sofiji.

Odd izgubio od zadnje momčadi Norveške

Odd je na domaćem terenu u Skienu pretrpio neugodan 0:2 (0:2) domaći poraz od posljednjeg Vikinga iz Stavangera.

Oba gola postigao je Adegberno (6, 24). Odd se nakon 17 kola nalazi na 10. mjestu ljestvice sa 22 boda i utakmicom manje, dok je Viking i dalje posljednji, 16. sa 13 bodova. Na vrhu je Rosenborg sa 35 bodova.

Odd je u prvoj utakmici 2. pretkola kao gost svladao lihtenštajnski Vaduz sa 1:0, dok se Dinamo u natjecanje uključuje u 3. pretkolu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider