Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kritična defenziva

Veliko pojačanje za Osijek: Bivši kapetan Hajduka stigao na posudbu

U finišu prijelaznog roka Osječani su pojačali defenzivu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osijek je doveo na posudbu do kraja sezone Gorana Milovića iz kineskog Chongqing Lifana.

Bivši kapetan Hajduka ostat će u Gradskom vrtu do kraja ove sezone, a možda i dulje, ovisno o dogovoru Osječana i Kineza s kojima Milović ima ugovor do 31. siječnja iduće godine.

Milović je inače karijeru započeo u RNK Split iz kojeg je u siječnju 2012. prešao u Hajduk. Na Poljudu je ostao četiri godine te je 2016. otišao u Kinu za odštetu od milijun eura.

Čačić ga zvao u reprezentaciju

Nekoliko mjeseci prije tog transfera upisao je prvi i jedini nastup za A reprezentaciju, u prijateljskoj utakmici protiv Rusije u Rostovu na Donu pod vodstvom Ante Čačića.

U Kini je Milović u protekle dvije godine upisao 34 nastupa, pri čemu je većina bila u prvoj sezoni (21). U prosincu 2017. Chongqing Lifan je doveo novog trenera, Portugalca Paula Benta, koji je Miloviću dao do znanja da ne računa na njega pa je 29-godišnji Splićanin odlučio potražiti sredinu u kojoj će redovito igrati i pronašao ju u Osijeku.

Milović bi, po svemu sudeći, trebao biti veliko pojačanje za Osijek kojemu je obrana najlošiji dio momčadi, što se vidjelo u porazu od Dinama u Gradskom vrtu kada su primili četiri gola, a mogli su još i više.

Ako na vrijeme bude registriran, Milović će debitirati za Osijek u subotu u Gradskom vrtu protiv Rijeke.

Inače, prijelazni rok za klubove iz HNL-a još uvijek traje, posljednji dan za dovođenje igrača je 15. veljače.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider