Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Sve je pogođeno'

Veliki iskorak Kovačeve Hrvatske na dva totalno različita primjera

Pobjede protiv Bugarske i Azerbajdžana značajno su popravile atmosferu oko reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne samo zbog osvojenih bodova, već zbog izvedbi na travnjaku jer Vatreni su pokazali taktičku raznovrsnost i značajan iskorak u moderniziranju igre. I Kovačevi kolege se slažu da ove dvije utakmice bude optimizam za nadolazeće ispite.

S tri pobjede u tri uvodne utakmice, Kovačeva Hrvatska ostvarila je učinak koji su upisali jedino još Ćirini Vatreni prije točno 20 godina. Veseli to i inače kritici sklonog 'trenera svih trenera'.

"Treba kritizirati, a treba i pohvaliti kao što je to sad prigoda jer su nas natjerali na to da ih hvalimo", ističe Ćiro Blažević.

Sve pohvale stižu nakon što je Kovač značajno promijenio sustav igre. Brozović nije polušpica već zadnji vezni, što znači da Rakitić više nije žrtvovan u defenzivi, ali i da je Modrić gurnut prema naprijed. Uz to je u Osijeku na sjajan način prezentirana igra s rombom u sredini i dvije špice u napadu. Dvije različite taktike za dvije važne pobjede.

"Kada vi u pet dana odigrate tako dvije taktički dijametralno suprotne utakmice, kada uspijete pripremiti ekipu i da ekipa na to dobro odgovori onda možete biti zadovoljni sa svojim radom, možete biti zadovoljni s reakcijom svoje ekipe i to nam daje jedno pravo da vjerujemo u ovu ekipu, u ovaj stručni stožer da će i u budućnost moći u taktičkom smislu odgovoriti na zahtjeve svih protivnika koji nam dolaze", smatra Kruno Jurčić.

Struka je posebno zadovoljna kolektivnim presingom u suparničkoj polovici koji inače zahtijeva dugo uigravanje: "Komplimenti za sve ovo što su do sada pokazali, posebno u ove dvije utakmice", rekao je Jurčić na kojeg se Ćiro nadovezao:

"Igrali su savršeno moderno, savršeno ozbiljno, savršeno odgovorno. Tako da: sve je pogođeno, samo poželimo da se tako nastavi."

A moglo bi, jer su u Bugarskoj pokazali da znaju igrati na bodove, a u Osijeku potvrdili kakav kreativan i napadački potencijal imaju. Vatreni sada maksimalno optimistično čekaju gostovanje u Italiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider