Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kruh naš svagdašnji

Večeras kreće HNL: Hoće li ovo biti sezona preokreta?

Utakmicom Inter – Rijeka večeras u Zaprešiću kreće 25. Sezona Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako svi pričaju o nedjeljnom derbiju na Maksimiru, svoju će prvu službenu utakmicu u sezoni večeras odigrati Inter i Rijeka. Povratnik u elitu i drugoplasirana momčad iz prošle sezone u Zaprešiću će otvoriti novu sezonu Prve HNL.

Možda nije atraktivna kao neke poznatije lige, ali HNL je naše, domaće prvenstvo. Uoči svake sezone nogometni zaljubljenici se nadaju boljem nogometu, ali i poštenijoj i ravnopravnijoj borbi između klubova. Mnogi se razočaraju već nakon prvih nekoliko kola, a nadamo se kako bi uskoro svi mogli uživati u našem nogometu kao nekada. I tako iz godine u godinu.

Možda je 'uživanje' preteška riječ, ali barem da svaki navijač stane iza svog kluba. To bi trebao biti prvi korak kojem bi temelje trebali udariti ljudi koji isti taj nogomet vode. Sumnje u korupciju, apsolutna moć jednog jedinog čovjeka, sudački lobi, huligani… sve je to otjeralo ljude s tribina. Naravno, tu je i taj pojam 'modernog nogometa' koji odvodi talente iz zemlje prije nego li se dokažu pred svojim prijateljima i sugrađanima.

Kada će 'lijepa priča' postati konkurent Dinamu?

Može li Rijeka srušiti Dinamovu desetogodišnju dominaciju, pitanje je koji visi na Kvarnerom. Puno se govorilo o 'lijepoj priči' s Kantride, ali ta priča zasad ne može stati uz bok Dinamu. Uz dužno poštovanje Miškoviću i Volpiju, uz takvu stabilnost i novac se ipak može i mora više, naročito u proljetnom dijelu sezone kada Riječani naglo 'zaborave' na borbu za naslov.

Dinamo se čini kao da nije iz iste lige s ostalima i bilo bi pravo čudo da ne osvoje i 11. titulu u nizu. Hajduk će se opet boriti za to treće mjesto, koje im je maksimalan domet. Sezona je duga, a godina u igrača Bijelih malo, premalo. Ukoliko se ne pojačaju tijekom ljeta, posebice u obrani, opet neće moći računati na bodove iz onih najvećih utakmica s Dinamom i Rijekom.

Lokomotiva je na dar dobila opet nekolicinu igrača iz Dinama i bit će opet glavni konkurent Hajduku u borbi za 'mrvice'. Split, Zagreb i Slaven Belupo imaju stabilnost za sredinu ljestvice i snagu da zaprijete pretendentima za Europu, dok će Osijek i Inter voditi borbu za ostanak, barem sudeći po trenutnim momčadima. Vidjet ćemo hoće li novi američki vlasnici uspjeti podići Istru 1961 koja se prošle godine borila za ostanak u eliti.

Rijeka od prvog kola mora pokušati držati korak s Modrima i sve osim slavlja gostiju večeras u Zaprešiću bilo bi veliko iznenađenje. Danas je 10.srpnja i bit će to najranije odigrana utakmica HNL-a u povijesti. Može li Inter napraviti veliko iznenađenje saznat ćemo večeras. Utakmica počinje u 20 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider