Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo će vas zanimati

Važne informacije za sve hrvatske navijače koji idu u Milano

U nedjelju se u Milanu na San Siru igra kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo između Italije i Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je iznimno važan susret za našu reprezentaciju, a to se vidi i po interesu navijača za utakmicu. Očekuje se veliki broj pristalica Vatrenih pa se Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni oglasio priopćenjem u kojem daju upute našim navijačima.

Njihovo priopćenje prenosimo vam u cijelosti.

"U slučaju bilo kakve potrebe, gubitka dokumenta ili nečeg sličnog, naši navijači mogu tijekom subote, 15. studenog i nedjelje, 16. studenog kontaktirati dežurno osoblje Generalnog konzulata Republike Hrvatske na brojeve telefona 0039 340 4791918 i 0039 331 7642567.

Osoblje konzulata skreće posebnu pozornost našim građanima da budu vrlo pažljivi i da dobro čuvaju osobne dokumente i prtljagu, odnosno mobitele, fotoaparate i druge vrijedne predmete koje imaju sa sobom.

Detaljne upute na web stranicama

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni objavio je na svojoj web stranici www.uvijekvjerni.hr detaljne upute o tome kako iz zračne luke, s autoceste iz raznih pravaca, te s glavnih gradskih trgova doći do stadiona San Siro.

Na istoj web stranici www.uvijekvjerni.hr objavljene su i detaljna pravila ponašanja koja vrijede za sve navijače, kako na tribinama, tako i na prostoru oko stadiona, te u centru grada Milana na dan utakmice.

Kako se očekuje velik broj hrvatskih navijača, posebno apeliramo na pristojno ponašanje i civilizirano navijanje u skladu s etičkim kodeksom Kluba navijača Uvijek vjerni.

Parkiralište za autobuse, minibuseve, kombije i automobile nalazi se pored stadiona. GPS koordinate parkirališta su: geografska širina - 45°28'42.696'', geografska dužina - 9°7'2.549'' (Via Tesio, Milano, Italija). 

Okupljanje u centru Milana

Važno je znati da su sve ulaznice u Italiji registrirane na ime i prezime te da redari policija i karabinjeri imaju pravo u svakom trenutku zatražiti identifikacijske dokumente od gledatelja i usporediti podatke s onima na ulaznici. Ovo pravilo vrijedi i nakon ulaska na stadion.

Okupljanje hrvatskih navijača bit će u samom centru Milana na šetnici Corso Garibaldi u subotu u večernjim satima.

Budući da nismo bili u mogućnosti svima osigurati ulaznice za utakmicu, imamo informacije da je određeni broj hrvatskih navijača kupovao/nabavljao ulaznice i za talijanske sektore.

Poseban apel upućujemo tim navijačima i molimo ih da imaju na umu da je svaki navijač predstavnik najponosnije hrvatske navijačke vojske. Želimo i nakon ove utakmice slaviti, umjesto da se opravdavamo za nedolično ponašanje. S ponosom i nakon ove utakmice želimo istaknuti ono po čemu smo u svijetu poznati – ponosan sam što sam Hrvat!"
, stoji u priopćenju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider