Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To treba pokazati na terenu

Vatreni vjeruju u pobjedu protiv Italije: 'Nećemo odustati od svoje igre'

Hrvatski nogometni reprezentativac i krilni napadač Wolfsburga Ivan Perišić izjavio je u petak da je Hrvatska bolja od Italije, ali da to treba pokazati na terenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mislim da smo bolji od njih, ali to trebamo pokazati na terenu. Moramo biti koncentrirani i još jednom vidjeti gdje smo griješili u prvoj utakmici", rekao je Perišić.

U srijedu je počelo okupljanje reprezentacije za kvalifikacijsku utakmicu za EP 2016. protiv Italije, koja će se igrati 12. lipnja na praznom splitskom Poljudu zbog kazne Uefe. Prije toga, 7. lipnja u Varaždinu, Hrvatska će igrati prijateljsku utakmicu s Gibraltarom.

"Što se tiče praznog Poljuda, mislim da je to i nama i njima prvi put, i bit će teško. Ako zabijemo nećemo imati s kime slaviti. No, tko se bolje prilagodi, izvući će dobar rezultat", dodao je Perišić, koji je sa Wolfsburgom osvojio drugo mjesto u Bundesligi i plasman u Ligu prvaka, te njemački kup.

"Nije se bilo lako vratiti nakon ozljede ramena, kao niti nakon ozljede aduktora. No, naporno sam radio i trud se isplatio. U zadnje vrijeme igram dobro, stvari dolaze na svoje mjesto i nadam se da ću ostati zdrav", zaključio je Perišić.

Veznjak Marcelo Brozović, koji je odradio polusezonu u milanskom Interu, vjeruje da će Hrvatska odigrati jednako dobro kao na San Siru.

"Nismo još ništa pričali o utakmici. Sigurno će Talijani biti jači s Pirlom i Verrattijem u sredini terena, ali mi nećemo odustati od svoje igre. Nadam se da ćemo odigrati jednako dobro kao u Italiji, s velikim posjedom lopte. Tamo nismo bili dovoljno konkretni, ali sada ćemo valjda biti konkretniji. Na tome radimo na treninzima i nadam se pobjedi", rekao je Brozović.

Što se prilagodbe u Interu tiče Brozović je rekao: "Nisam bio previše impresioniran talijanskom ligom, znao sam što me čeka, više taktike. Napokon sam zabio i gol, pa vjerujem da će sve biti lakše, a nadam se da će i Inter sljedeće sezone biti još bolji.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider