Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odali počast

'Vatreni' nakon rušenja Bugarske posjetili Vukovar i Ovčaru

Hrvatska reprezentacija sinoć je u Sofiji ostvarila važnu pobjedu u kvalifikacijama za Euro 2016., a odmah po završetku utakmice uputila se prema Osijeku gdje ju u utorak očekuje kvalifikacijski dvoboj s Azerbajdžanom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Vatreni“ su sinoć slavili protiv Bugarske u Sofiji 1:0, a već danas ujutro oko 11 sati posjetili su Vukovar, gdje su odali počast palim braniteljima u Domovinskom ratu posjetivši bolnicu, Memorijalni centar, vukovarsko groblje i Spomen dom Ovčara.

Bugarski mediji: Hrvatske zvijezde održale sat nogometa usred Sofije!

Predvođeni predsjednikom Hrvaskog nogometnog saveza (HNS) Davorom Šukerom i izbornikom Nikom Kovačem, igrači i članovi reprezentacije, prije odlaska na Ovčaru, obišli su i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te podno spomen obilježja kao i na grobu general-bojnika Blage Zadre, ratnog zapovjednika obrane vukovarske Trpinjske ceste i Borovog naselja, također položili vijenac i zapalili svijeću. Na groblju su ih dočekali i pozdravili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

 

"Gradu Vukovaru nije potrebna reklama i svaki građanih Hrvatske grad Vukovar nosi duboko u srcu. Što god mi pričali i što god radili, kako god pokušali prikazati taj grad, nagrditi ga na ovaj ili onaj način, svi mi znamo što nam je u srcima", izjavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dodajući kako bi volio da i "oni koji bi trebali to osjetiti i znati", također osjete u svojim srcima za Vukovar ono što osjećaju hrvatski nogometni reprezentativci.

Tijekom obilaska vukovarskih znamenitosti i mjesta sjećanja iz Domovinskog rata, hrvatski nogometni reprezentativci obišli su i ratni muzej u vukovarskoj bolnici te memorijalni centar u vukovarskoj vojarni.

Hrvatska reprezentacija na čelu s izbornikom Niko Kovačem u 16.30 održat će trening u Borovom naselju, na terenu HNK Radnički. Hrvatska u utorak u Gradskom vrtu dočekuje Azerbajdžan u trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatska je u prva dva kola ostvarila stopostotan učinak pobijedivši Maltu i Bugarsku, dok je Azerbajdžan izgubio od Bugarske i Italije.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider