Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Leti' prije 'Boxing Daya'

Van Gaal pred otkazom: Man. United pronašao novog menadžera

Jose Mourinho mogao bi naslijediti Louisa van Gaala na klupi Manchester Uniteda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Louis van Gaal je pred otkazom, a na klupi Manchester Uniteda mogao bi ga naslijediti Jose Mourinho, piše Sun. Izaslanici Manchester Uniteda navodno su stupili u kontakt s Mourinhom i prije subotnjeg poraza „crvenih vragova“ u Norwichu.

Engleski mediji spekuliraju da bi nizozemski stručnjak mogao dobiti otkaz prije početka „Boxing Daya“ i utakmice sa Stokeom. U najboljem slučaju mogao bi dočekati derbi s Chelseajem na Old Traffordu. S druge strane, Mourinho je nakon otkaza u Chelseaju jasno naznačio da ne namjerava uzimati dugotrajniji odmor što znači da bi uskoro mogao pronaći novi klub.

Da se po tom pitanju nešto događa, možda govori i podatak da je otkazao odlazak na vjenčanje Franka Lamparda. Poznato je od ranije da bi Mourinho vrlo rado sjeo na klupu domaćim naslovima prvaka najtrofejnijeg engleskog kluba.

Nakon odlaska Alexa Fergusona u mirovinu, Mourinho je važio za glavnog kandidata koji bi trebao naslijediti velikog škotskog menadžera. No, nije se dogodilo, David Moyes je dobio prednost, a nakon njega je instaliran Van Gaal, koji se nalazi na rubu otkaza nakon tri uzastopna poraza i šest utakmica bez pobjede.

Navijači su revoltirani. Manchester United je ispao u ranoj fazi Lige prvaka i tek je na petom mjestu Primierlige s devet bodova zaostatka za vodećim Leicesterom, a u pojačanja su uloženi silni milijuni.

Na navijačkom forumu „crvenih vragova“ čak 88 posto anketiranih želi da klub otkaže suradnju Van Gaalu, a da na njegovo mjesto dođe Mourinho. Nizozemac je nakon poraza u Norwichu priznao da se pribojava otkaza, no kasnije je dodao kako vjeruje da i dalje ima podršku uprave i momčadi.

Međutim, to je daleko od istine, jer podrška je prejaka konstatacija, prije bi se reklo da je u pitaju izrazita sumnja. Van Gaal kaže da je imao kratak razgovor s izvršnim potpredsjednikom kluba Edom Woodwardom.

„Najvažnija je potpora igrača. Uvijek je tako u ovakvim situacijama“, ističe Van Gaal u nadi da će se uprava smilovati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider