Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problem 4 desetke

Van Gaal otkrio kojim će sustavom igrati Manchester United

Uvjerljivije nego što se i sam nadao debitirao je nizozemski stručnjak Louis van Gaal na klupi Manchester Uniteda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Crveni vragovi'' su u prvoj predsezonskoj utakmici u Pasadeni deklasirali Los Angeles Galaxy sa 7-0. Dvostruki strijelci za Van Gaalov sastav bili su Wayne Rooney, Ashley Young i Reece James, dok je jedan gol postigao Danny Welbeck.

VIDEO Van Gaal debitirao pobjedom: Man. United demolirao suparnika!

Ipak, igračem utakmice je proglašen novak Ander Herrera koji je ovo ljeto stigao iz Athletic Bilbaa. Španjolac je odigrao svih 90 minuta, kao i kapetan u ovoj utakmici Darren Fletcher, te pritom dvaput asistirao i dirigirao igrom Uniteda.

Najviše pažnje je, ipak, privukla nova formacija u kojoj je igrao engleski velikan: 3-4-3. Sudeći prema Van Gaalovim riječima, nije to bio eksperiment za jedan dan.

"Predstavili smo novi sustav koji smo uigravali na samo dva treninga dosad. No, dečki su upijali informacije i sjajno su odigrali u ovoj utakmici. Prošli tjedan desetorica igrača koja su igrala protiv Galaxyja nisu ni bila u treningu. Kad želite promijeniti sustav igre, morate to raditi od starta. Nemamo vremena za druge stvari. Drugi sustav u kojem možemo igrati je 4-3-3 što su dečki igrali godinama i uvijek se možemo vratiti na njega ako ovaj novi ne bude funkcionirao."

"Nije me u ovoj pobjedi oduševio samo rezultat, nego i lijepi napadi. Kad uvodiš novi sustav, uvijek je bolje pobijediti sa 7-0 nego izgubiti jer bi se u tom slučaju kod igrača pojavila sumnja. No, sada nemam taj problem."

Unatoč tome, jedan je problem Van Gaal ipak istaknuo, a to je manjak ravnoteže u momčadi s obzirom da na nekim pozicijama ima velik broj igrača s istim karakteristikama, poput Juana Mate i Shinjija Kagawe.

"Imamo četiri desetke, tako da u mojim očima momčad nije dobro izbalansirana." (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider