Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki skalp - bravo momci!

FOTO Hrvatski kadeti izbacili Nijemce za četvrtfinale SP-a!

Hrvatska U-17 reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Čileu.

Hrvatska U-17 reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobjedom 2:0 protiv Njemačke.

Golove za pobjedu protiv europskih doprvaka i najveći uspjeh hrvatske reprezentacije u ovom uzrastu postigli su Nikola Moro u 18. minuti i Davor Lovren u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Hrvatskoj reprezentaciji je ovo treće svjetsko U-17 prvenstvo i prvi puta su naši mladići prošli skupinu, a potom izborili i plasman u četvrtfinale gdje ih očekuje Mali koji je lakoćom porazio Sjevernu Koreju 3:0. Na SP-u 2013. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i 2001. u Trinidad i Tobagu Hrvatska je bila treća u skupini.

Nakon miroljubivih 15 minuta, prvu priliku na utakmici imali su Nijemci. Goekhan Guel je pucao iz slobodnog udarca sa 25 metra, no Adrian Šemper je odlično reagirao. Minutu kasnije odličnu priliku je imala i Hrvatska. Josip Brekalo je sjajno pucao, ali je njemački vratar Constantin Frommann skrenuo loptu u vratnicu. No, svega 60-tak sekundi kasnije mladi Vatreni su poveli. Brekalo je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Nikola Moro i zabio za vodstvo.

Čudesni Šemper igrač utakmice

Nakon postignutog pogotka hrvatska vrsta se povukla, a Njemačka je bila sve aktivnije i opasnija. Do konca poluvremena Elf je imao dvije odlične prilike, no oba puta je Šemper sjajno reagirao. U 36. minuti bacio se u noge Ozcanu koji je išao sam na njega, a pet minuta kasnije zaustavio je neugodan udarac Felixa Passlacka.

Njemačka vrsta je imala sjajnu priliku i na otvaranju drugog dijela. Passlack je pucao, ali je ponovno sjajno reagira Šemper. U 56. minuti zaprijetio je Eggestein nakon odličnog ubacivanja Janela, no srećom ponajbolji njemački nogometaš je promašio hrvatska vrata. Prvu ozbiljniju priliku u nastavku Hrvatska je imala u 75. minuti kada je Brekalo ponovo sjajno probio stranu, te uposlio Đuraseka, no njegov udarac je obarnio Frommann.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hrvatska je razriješila u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Davor Lovren, brat hrvatskog A reprezentativca Dejana zabio za 2:0. Brekalo je odlično povukao kontru i prošao svog igrača, a potom uposlio Delića koji je išao sam na vratara, ali je nesebično dao za Lovrena koji je potvrdio pobjedu.

HRVATSKA - NJEMAČKA 2:0

CONCEPCION. Stadion Ester Roa Concepcion - 5,000 gledatelja, Sudac: Martin Strombergsson
Strijelci: 1:0 Moro (18), 2:0 Lovren (90+1)
Žuti kartoni: Gjira / Dorsch, Frommann
Crveni kartoni: -
HRVATSKA: Šemper - Hudećek, kalaica, Soldo, Sosa - Gjira (od 57. Đurasek), Ivanušec - Lovren, Moro (od 68. Pasariček), Brekalo - Majić (od 85. Delić). Izbornik: Dario Bašić
NJEMAČKA: Frommann - Nesseler (od 68. Koehlert) Guel, Abu Hanna, Karakas - Dorsch (od 72. Burnić), Janelt (od 79. Saglam), Oezcan, Passlack - Schmidt, Eggestein. Izbornik: Christian Wueck

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider