Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki bod Intera

'Glumac' Sharbini prevario suca, Rijeka promašila penal i kiksala!

Utakmicom s pregršt zanimljivih situacija otvorena je nova sezona HNL-a.

Inter Zaprešić - Rijeka 0:0, rezultat je to prve utakmice prvog kola HNL-a kojim su kudikamo zadovoljniji domaćini, povratnici u prvoligaško društvo.

Momčad Samira Toplaka hrabro je ušla u dvoboj protiv suparnika koji je u protekle dvije sezone bila viceprvak, u vrijeme dok je Div iz predgrađa bio među drugoligašima. Nekoliko su puta zaprijetili domaćini u uvodnih 10-ak minuta, a onda je Rijeka malo ubrzala svoju igru.

U 13. minuti opravdano je, zbog zaleđa, poništen pogodak Anasu Sharbiniju koji je bio među najboljim akterima ovog dvoboja - vrlo rastrčan i raspoložen za igru, ali i neke druge stvari. Pokušavali su Riječani doći do pogotka nakon toga s još većom žestinom, ali nes(p)retan je bio Brazilac Moises, povratnik u prvi sastav nakon višemjesečnog izbivanja zbog ozljede - u 21. minuti je promašio nemoguće, a dvije minute kasnije poništen mu je pogodak nakon što je iščeprkao loptu neodlučnom domaćem vrataru Posavcu.

Splitski sudac Goran Gabrilo dosudio je prekršaj i od vodstva Rijeke nije bilo ništa.

Tek što se ušlo u drugo poluvrijeme, u 48. minuti Sharbini je sam sebe spotaknuo, sudac Gabrilo je nasjeo na njegovu glumu te je dosudio najstrožu kaznu za goste i dao žuti karton Interovu braniču Hanžeku. Loptu je namjestio Marko Lešković, snažno opalio i - uzdrmao gredu!

Prečka se Rijeci ispriječila i u 75. minuti kada je Zoran Kvržić fino primio dugu loptu Leškovića i opalio iz neposredne blizine. Posavec je bio nemoćan, ali sreća se opet osmjehnula domaćim igračima.

I onda, u jeku igre na jedan gol (Interov), Glavina je izborio jedan slobodan udarac na desnoj strani u prvoj minuti sudačke nadoknade. Ivan Čeliković je to lijepo izveo, prema drugoj vratnici, ali nikog od domaćih nije bilo da to pospremi u mrežu dok je riječki vratar Vargić ostao kao ukopan na crti.

Ostale utakmice 1. kola:

Zagreb - Osijek (subota, 19:00)
Istra 1961 - Slaven Belupo (subota, 21:00)
Dinamo - Hajduk (nedjelja, 19:00)
Split - Lokomotiva (ponedjeljak, 20:00)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider