Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekrasan gol Antolića

FOTO Dinamo opet u Europskoj ligi: Antolić u zadnjim sekundama za pobjedu!

Dinamo je u uzvratnoj utakmici play-offa Europske lige pobijedio Petrolul s 2-1 i po drugi put zaredom ostvario plasman u Europsku ligu...

Nogometaši Dinama plasirali su se u natjecanje po skupinama Europske lige s ukupnih 5-2 protiv rumunjskog Petrolula.

Pogotke su Zagrepčane postigli su Duje Čop (22) i Domagoj Antolić (90+5), dok je strijelac za goste iz Ploestija bio Juan Albin (59).

Dinamo je uspio i na Maksimiru potvrditi pobjedu iz Rumunjske (3-1) protiv Petrolula, koji je u Zagrebu pokazao da je bolja momčad od danskog Aalborga, koji je hrvatskog prvaka izbacio iz Lige prvaka. Zagrepčani su zasluženo slavili sjajnim potezom Antolića u petoj minuti sudačke nadoknade, koji je postigao jedan od najljepših pogodaka pretkola.

Prvu veliku priliku na susretu imao je Petrolul već u 7. minuti, napadač Tamuz je pogodio vratnicu, a veteran Mutu nije uspio odbijenu loptu sprovesti u mrežu. U 22. minuti Dinamo je došao do vodstva, a strijelac je bio Duje Čop. On je izbjegao zaleđe, prihvatio dodavanje Machada i rutinirano pogodio mrežu pored vratara Cobree.

U 54. minuti udarac Wilsona je prošao tik pored vratnice, iako je napadač Dinama imao bolje postavljenoga Čopa. U 59. minuti stigla je kazna jer je Petrolul izjednačio. Mutu je atraktivno petom asistirao Albinu, koji prebacuje Eduarda. Taj pogodak je malo poljuljao samopouzdanje Dinamovih igrača, Petrolul je krenuo u napad po čudo, no ulaskom Soudanija u igru zagrebačka momčad se pribrala.

U 74. minuti Soudani je propustio riješiti sve dvojbe oko proslaska, no bio je neprecizan, a Alžirčev udarac u 82. minuti je obranio Cobrea. Dvije minute prije kraja rumunjski vratar je čudesnom intervencijom obranio udarac Ademija iz blizine, a nakon toga je Dinamo imao još nekoliko velikih prilika. Konačno, u zadnjim sekundama Antolić se fintom oslobodio dvojice igrača i s ruba kaznenog prostora lobao vratara za zasluženu pobjedu.

Hrvatski predstavnici Dinamo i Rijeka svoje će protivnike u skupini Europske lige saznati nakon ždrijeba u petak u Nyonu. (hina)

Pred 7.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Kružnijak iz Slovačke.

DINAMO ZAGREB - PETROLUL 2-1

Strijelci: 1-0 Čop (22), 1-1 Albin (59), 2-1 Antolić (90+5)

DINAMO: Eduardo - Pivarić, Šimunić, Šimunović, Pinto - Brozović, Ademi (Ćorić, 89)- Wilson (Soudani, 71), Antolić, Machado (Vukojević, 64)- Čop

PETROLUL: Cobrea - Alcenat, Ferereira, Satli, Hoban - Mustivar (Marinescu, 77), De Lucas (Nkoyi, 74)- Albin, Mutu (Nepomuceno,67), Teixeira - Tamuz

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider