Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
16. uzastopna pobjeda

FOTO Rijeka slavi: Leovac volejčinom probio bunker i bacio Kantridu u delirij!

U prvom susretu play-offa Europske lige Rijeka je na Kantridi pobijedila moldavski Šerif 1-0 i načinila korak prema drugom uzastopnom plasmanu u natjecanje po skupinama...

Rijeka je od prve minute dominirala, imala daleko veći posjed lopte, no moldavski sastav kojeg vodi bivši hrvatski nogometaš Nenad Zekić, čvrsto se branio. Šerif je postavio dva bloka koja su domaćini teško probijali. Gosti su odolijevali sve do same završnice, kada je Leovac donio oduševljenje punoj Kantridi.

Prvu priliku Riječani su imali u osmoj minuti kada je Brezovec zaprijetio iz slobodnog udarca, ali je vratar Degra uspio zaustaviti njegov udarac. U 30. minuti je s ruba kaznenog prostora zaprijetio Kramarić no pucao je preko gola, a četiri minute kasnije neprecizan je bio i Leovac. Rijeka je u prvom poluvremenu imala 70 posto posjeda lopte, uputila je šest udaraca prema suparničkim vratima, no niti jedan nije završio u mreži.

U nastavku susreta Rijeka je prvi put opasno zaprijetila u 54. minuti, no Kvržić nije najbolje reagirao u kaznenom prostoru. U 75. minuti udarac je okušao Kramarić, no njegov udarac je blokirao Moreira. Rijekin strateg je pokušao izmjenama pronaći put do pobjede, no niti Sharbini niti Moises nisu donijeli prevagu. Trenutak odluke dogodio se u 85. minuti kada je Leovac sjajnim golom svladao Degru. Tomečak je ubacio sa strane, Muresan je glavom izbio loptu, a Leovac je natrčao i zakucao loptu u moldavsku mrežu. (Hina)

RIJEKA - ŠERIF 1-0

RIJEKA. Stadion Kantrida - 9.000 gledatelja; Sudac: Serge Gumienny (Belgija);

Strijelci: 1-0 Leovac (85)

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac - Kvržić, Jajalo, Brezovec, Jugović (od 62. Sharbini) - Jahović (od 76. Moises), Kramarić

ŠERIF: Degra - Metoua, Muresan, Moreira, Joaozinho - Olimpio, Ernandes - Potiguar (od 46. Isa), Galvao (od 66. Ricardinho), Balima - Cadu (od 79. Ginsari)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider