Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pratite na gol.hr

UŽIVO Barcelona okrenula Bayer, Olympiakos vodi protiv Arsenala, Porto protiv Chelseaja

Večeras su na rasporedu utakmice 2. kola najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja, Lige prvaka, u kojima imamo nekoliko vrlo intrigantnih dvoboja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim utakmice Bayerna i Dinama, koja najviše zanima sve hrvatske ljubitelje nogometa, susreti koji privlače pažnju su Barcelona - Bayer Leverkusen, Porto - Chelsea i Arsenal - Olympiakos.

Barcelona će nakon remija u Rimu protiv Rome ugostiti njemački Bayer, ali neće na raspolaganju imati najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija. On je u posljednjoj utakmici Primere (Las Palmas) ozlijedio ligamente koljena, zbog čega mu predstoji stanka od otprilike dva mjeseca.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Barcelona reagirati bez svog najbolje igrača protiv talentirane skupine njemačkog Bundesligaša. Umjesto Argentinca u prvih 11 upao je Sandro Ramirez. Kod Bayera i dalje nedostaje Tin Jedvaj, dok je ostatak udarne postave na broju.

Početni sastavi

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu, Busquets, Rakitic, Iniesta, Sandro, Suárez, Neymar

Bayer: Leno, Donati, Tah, Papadopoulos, Wendell, Kramer, Bender; Kampl, Çalhanoglu, Bellarabi, Javier Hernández

Porto će pred svojim navijačima dočekati londonski Chelsea, koji dolazi s menadžerom čija je slava započela upravo na ovom stadionu - Joseom Mourinhom.

Mourinho je senzacionalno s Portom osvojio Ligu prvaka 2004. godine, a to je bio samo početak njegove već sada nevjerojatne menadžerske karijere. Nakon toga je pokorio Englesku s Chelseajem, Italiju i Europu s Interom, Španjolsku s Real Madridom, te ponovno Englesku s Chelseajem.

Navijači Porta sigurno će s velikim pljeskom dočekati 'svog' trenera, no nogometaši portugalskog diva neće imati milosti prema Mourinhovim igračima. Na vratima Porta stajati će Iker Casillas, čiji su problemi u momčadi Real Madrida, iz kojeg je otišao minulog ljeta, krenuli za vrijeme 'vladavine' Mourinha.

Trenera Porta Julena Lopeteguia mnogi smatraju jednako dobrim taktičarem kao i Mourinha, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti što sprema majstoru za ovakve oglede.

Početni sastavi:

Porto: Casillas, Maxi, Maicon, Marcano, Martins Indi, Danilo, Rúben Neves, Imbula, Brahimi, Aboubakar, André

Chelsea: Begović, Ivanović, Zouma, Cahill, Azpilicueta, Mikel, Fabregas, Ramires, Willian, Pedro, Diego Costa

U skupini F Arsenal nakon kiksa u Zagrebu kod Dinama (1:2) dočekuje Olympiakos i nasušno treba pobjedu. 'Topnici' na krilima uvjerljive pobjede kod Leicester Cityja u Premierligi (5:2) željno iščekuju dvoboj protiv grčkog prvaka, koji je u prvom susretu poražen pred svojim navijačima od Bayerna s uvjerljivih 3:0.

Unatoč tome što Olympiakos ima solidnu momčad, večeras će sve ovisiti o londonskom sastavu, koji bi trebao istrčati u više manje istom sastavu kao i protiv Leicestera.

Početni sastavi:

Arsenal: Ospina, Bellerin, Koscielny, Gabriel, Gibbs, Cazorla, Coquelin, Oxlade-Chamberain, Ozil, Alexis, Walcott

Olympiakos: Roberto, Botia, Elabdellaoui, Siovas, Leandro Salino, Fortounis, Kasami, Cambiasso, Pardo, Seba, Ideye

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider