Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna utakmica

VIDEO Arsenal u 8 minuta razbio Liverpool i preuzeo drugo mjesto od Cityja

Nogometaši Arsenala nastavili su seriju pobjeda i u 31. kolu engleske Premierlige, u kojem su dočekali velikog rivala Liverpool...

Arsenal je do sedme uzastopne pobjede stigao nakon uvjerljive 3:1 pobjede, no pitanje je kako bi se stvari razvijale da je Lazar Marković zabio ili bolje asistirao Raheemu Sterlingu u prvoj polovici prvog poluvremena. No Redsi nisu zabili iz dvije vrlo dobre prilike, a onda je Arsenal u osam minuta zabio tri gola i riješio pitanje pobjednika.

U 37. minuti Bellerin je s ruba kaznenog prostora, s desne strane, krenuo prema golu, predriblao Alberta Morena i zabio u suprotni kut za 1:0. Samo tri minute kasnije Mesut Özil sjajno je pogodio iz slobodnog udarca, no pogodak ide na dušu vratara Mignoleta, jer je lopta išla u njegovu stranu.

Gol za 3:0 u 45. minuti postigao je Alexis Sanchez, koji je odlično reagirao na dodavanje Aarona Ramseyja, jednim potezom izbacio Kolo Tourea, te potom gromovito zakucao loptu ispod grede nemoćnog Mignoleta.

U nastavku se tempo utakmice primirio, a do pogotka je u 76. minuti stigao Liverpool. Bellerin je u pokušaju da izbije loptu srušio Sterlinga, a siguran realizator bio je Jordan Henderson.

Nada Liverpoola da bi mogao barem do boda trajala je osam minuta, sve dok drugi žuti karton nije dobio Emre Can.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Arsenal je iskoristio brojčanu prednost i preko Oliviera Girouda povisio na 4:1.

Arsenal je pobjedom barem privremeno pretekao Manchester City na prvenstvenoj ljestvici, te sada ima dva boda više. City ima utakmicu manje, a vodeći Chelsea četiri boda više i dvije utakmice manje.

Premierliga, 31. kolo:

Arsenal - Liverpool 3:1

 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider