Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjeda s pola gasa

Dinamovi 'latinosi' razvalili Lokomotivu uoči Arsenala

Deveto kolo HNL-a otvoreno je uvjerljivim trijumfom Dinama u Kranjčevićevoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici devetog kola HNL-a Dinamo je kao gost pobijedio Lokomotivu sa 4:0 na stadionu u Kranjčevićevoj i tako s tri nova prvenstvena boda najavio srijedu i nastup u Ligi prvaka, gdje im na Maksimir stiže Arsenal.

U susret s Dinamovom filijalom Zoran Mamić krenuo je bez Alžirca Soudanija koji je dobio poštedu dok su s klupe u nastavku ušli Arijan Ademi i Ante Ćorić.

Velika većina prvog poluvremena prolazila je bez većih uzbuđenja - Dinamo je imao inicijativu, ali jalovu, bez pravih šansi pred Zelenikom dok su igrači Ante Čačića, kandidata za novog hrvatskog izbornika, parirali Modrima i povremeno pokušavali stvoriti kvalitetan kontranapad.

I onda, u 36. minuti Dinamo je poveo. Bio je to mat u tri poteza, kapetan Antolić je gurnuo loptu u for za nadolazećeg Pivarića, a ovaj preciznim centaršutom pronašao Angela Henriqueza koji glavom sa šest-sedam metara matira nemoćnog Zeleniku. S tim rezultatom otišlo se na odmor...

U drugom poluvremenu slična priča - Lokomotiva nije ozbiljnije ugrozila gol Eduarda, a pred njihovim golom se otvorilo Dinamovim Južnoamerikancima. U 64. minuti vidjeli smo reprizu akcije kod prvog gola, Pivarić je asistirao za Henriqueza koji s tri metra pogađa praznu mrežu.

U 70. Junior Fernandes snažno tuče i pogađa s 15-ak metara iskosa s desne strane, a četiri minuta kasnije Leonardo Sigali je najviši u skoku nakon ubačaja poslije prekida. Do kraja dvoboja bilo je prigoda na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

U preostalim utakmicama devetog kola sastaju se u subotu Hajduk - Zagreb i Slaven Belupo - Split te u nedjelju Osijek - Inter Zaprešić i Istra 1961 - Rijeka.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider