Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smiješni crveni karton

VIDEO Totalni juriš nije upalio: Liverpool ispao iz Lige prvaka!

U infarktnoj završnici utakmice na Anfieldu Liverpool i Basel su podijelili bodove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool i Basel odigrali su 1:1, a tim rezultatom Švicarci su se plasirali u osminu finala Lige prvaka.

Prvo poluvrijeme Liverpool je odigrao katastrofalno, nisu stvorili niti jednu jedinu izglednu priliku pred vratima Basela koji je bez ikakvih problema nosio se s jalovom inicijativom Redsa.

Brendan Rodgers u utakmicu koju mora dobiti krenuo je sa čak četvoricom centralnih veznjaka od kojih je dvojicu ponešto približio golu (Gerrard na polušpici i Henderson na lijevom krilu). Sterling je bio najkonkretniji dok je Rickie Lambert ostao usamljen i bez dovoljno upotrebljivih lopti među trojicom vrlo uigranih Baselovih stopera.

Nakon početnog mini-pritiska Liverpoola Basel se oslobodio i počeo sve više prijetiti da bi u 25. minuti Fabian Frei matirao Simona Mignoleta lijepim prizemnim udarcem u donji lijevi kut.

Liverpool - Basel 1:1

Do odmora se rezultat nije mijenjao, a Rodgers je pokušao uvođenjem Morena i Markovića podići razinu igre svoje momčadi. I uspio je - Lazar Marković bio je najkonkretniji igrač u 15 minuta drugog poluvremena koliko je proveo na terenu prije nego ga je Bjorn Kuipers isključio. Na centru terena Marković je rukom po nosu jedva dotaknuo Behranga Safarija koji se srušio kao pokošen, a Nizozemac mu je pokazao izravni crveni karton.

Ta odluka zapravo je probudila Liverpool koji je tek tada krenuo na sve ili ništa. U nedostatku pravih šansi u 80. je minuti Schar srušio Sterlinga i dobio žuti karton, a maestralno je slobodan udarac izveo Steven Gerrard, zabivši preko živog zida od vratnice za erupciju oduševljenja!

Nažalost po Engleze, do kraja dvoboja nijedna lopta nije ušla iza leđa Vaclika premda je u nekoliko navrata bila gužva u šesnaestercu Basela. Mogli su i Švicarci do punog plijena, ali nedostajalo je koncentracije u brojnim kontrama i matnim situacijama koje su imali.

Real - Ludogorec 4:0

U drugoj utakmici ove skupine Real je u Madridu s lakoćom pobijedio Ludogorec s 4:0 i s maksimalnim brojem bodova okončao natjecanje u skupini. Bugari su 19. minuti ostali bez isključenoga Marcelinha, a samo minutu kasnije Cristiano Ronaldo je zabio iz penala, da bi u 38. minuti Gareth Bale povećao na 2-0. U drugom dijelu su se u strijelce upisali Alvaro Arbeloa i Alvaro Medran. realu je to 19. pobjeda zaredom u svim natjecanjima i oborili su španjolski rekord.

SKUPINA B:

Real Madrid - Ludogorec 4:0 (Cristiano Ronaldo 20-pen, Gareth Bale 38, Alvaro Arbeloa 80, Alvaro Medran 88). CK: Marcelinho (Ludogorec, 19)

Liverpool - Basel 1:1 (Steven Gerrard 81/ Fabian Frei 25)

Poredak:

1. Real Madrid 6 6 0 0 16-2 18 - prošli u osminu finala

2. Basel 6 2 1 3 7-8 7 - prošli u osminu finala

3. Liverpool 6 1 2 3 5-9 5

4. Ludogorec 6 1 1 4 5-14 4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider