Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To mu je prvijenac

Pjaca ušao s klupe i slomio Porto: Juve blizu četvrtfinala!

Stara dama se dugo mučila s igračem više, a onda se ukazao naš reprezentativac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je s 2:0 kao gost svladao Porto u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i stigao na milimetar od plasmana u četvrtfinale. Prvi pogodak na utakmici zabio je Marko Pjaca u 75. minuti.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama ušao je u igru svega pet minuta ranije, a bio je to njegov prvi pogodak u dresu torinske Stare dame. Među strijelce se upisao i Dani Alves dvije minute nakon Pjace.

Mario Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juve kojem je put do pobjede otvorilo isključenje domaćeg braniča Alexa Tellesa u 27. minuti

Uzvratni susret je 14. ožujka u Torinu.

VIDEO Porto - Juventus 0:2

U prvih 25 minuta nije bilo većih uzbuđenja. Juventus je imao veći posjed lopte, međutim nije bilo prilika niti na jednoj strani. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 27. minuti kada je Porto ostao s igračem manje.

Tellesova glupost olakšala posao Juveu

Alex Telles je u svega dvije minute zaradio dva žuta kartona i tako ostavio na cjedilu svoje suigrače. Brazilac je prvu opomenu zaradio nakon što je na centru nepotrebno nagazio Cuadrada, a drugi žuti i isključujući karton dobio je samo 73 sekunde kasnije zbog neopreznog starta nad Lichtsteinerom.

Ostatak utakmice gledali smo igru na jedan gol i tek poneki napad domaćeg sastava. Bilo je samo pitanje trenutka kada će talijanski sastav slomiti obranu domaćina. U prvom poluvremenu Juventusu to nije uspjelo, premda su Gonzalo Higuain i Paulo Dybala opasno prijetili. Higuainov udarac je sjajno zaustavio Iker Casillas, dok je Dybala u sudačkoj nadoknadi uzdrmao vratnicu.

Koliko je Juventus dominirao pokazuje i podatak o 70 posto posjeda lopte, ali uz samo dva udarca u okvir gola.

Mučenje sve do ulaska Pjace

Pritisak torinske Stare dame nastavio se i u nastavku. Opasno su prijetili Dybala, Khedira i Higuain, ali nije bilo promjene rezultata. Sve do 72. minute kada je Pjaca zabio svoj prvijenac u dresu torinskog kluba. Pjaca je svladao Casillasa udarcem iz kosa sa 12 metara. Dvije minute kasnije među strijelce se upisao i Dani Alves i to svega 60-tak sekundi nakon što je ušao u igru. Sandro mu je dodao loptu, a Alves je smirio prsima i zabio za 2:0.

Porto je do ovog ogleda izgubio samo jednu od 14 domaćih utakmica u nokaut fazi Lige prvaka. Prije Juventusa na Dragau je slavio tek Manchester United u travnju 2009. rezultatom 1:0. Bio je to i prvi poraz Porta u posljednjih 20 utakmica u svim natjecanjima. Zadnji klub koji je slavio u Portu bio je Sporting u travnju 2016. Nakon toga Porto je spojio 14 pobjeda i pet neodlučenih ishoda.

Juventus je pak upisao i četvrtu gostujuću pobjedu ove sezone u LP. Podsjetimo, jedan od stadiona na kojem su Torinezi slavili bio je Maksimir na kojem su pobijedili Dinamo 4:0.

PORTO - JUVENTUS 0:2

PORTO. Stadion Dragao - 52.000 gledatelja; Sudac: Felix Brych (Njem)

Strijelci: 0:1 PJACA (73), 0:2 Dani Alves (74)

Žuti kartoni: Telles, Maxi Pereira, Herrera / Lichtsteiner

Crveni kartoni: Telles (27)

PORTO: Casillas - Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles - Danilo - Herrera, Ruben Neves (od 60. Corona), Brahimi (od 73. Jota)- Soares, Andre Silva (od 30. Layun)

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner (od 73. Dani Alves), Barzagli, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanić - Cuadrado (od 67. Pjaca), Dybala (od 86. Marchisio), Mandžukić - Higuain

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider