Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treba im doslovno čudo

Katastrofa Rijeke na Kantridi: 'Jednom nogom' ispali iz Europe!

Teški nokaut doživjeli su nogometaši Rijeke na krcatoj Kantridi.

Rijeka - Aberdeen 0:3 u prvoj utakmici drugog pretkola Europa lige! Strijelci za škotskog doprvaka bili su Andrew Considine (38), Peter Pawlett (52) i Kenny McLean (75). Uzvrat je za sedam dana na Pittodrie stadionu u Aberdeenu.

Iznenađujući je ovo rezultat kojim je hrvatski viceprvak praktički ispao iz Europe za ovu sezonu, jer momčad Matjaža Keka u uzvratu koji se igra za tjedan dana mora napraviti pravo čudo, koje će se realno teško dogoditi.

Nije Aberdeen ekipa koja je kvalitativno miljama ispred Riječana, ali u ovoj utakmici im je ušlo gotovo sve što su uputili prema vratima Ivana Vargića. Međutim, slaba utjeha Rijeci ostaje omjer broja udaraca (12:4) ikornera (9:3)...

Odlično krenuli, ali škotska vrata ostala začarana

Rijeka je mogla povesti u devetoj minuti, no Tomasov je iz neposredne blizine pogodio vratnicu. Minutu kasnije Tomasov je pokušao i iz slobodnog udarca no prebacio je škotska vrata. U 11. minuti zaprijetio je i Radošević, no Ward je obranio uz nalo nesigurnosti. U 19. minuti Moises nakon ubačaja iz kornera pucao glavom, ali je lopta išla direktno u vratara Warda.

Nažalost, gosti su iz prve prilike došli do vodstva. McGinn je izveo kornera, a Considine je glavom gurnuo u mrežu. Bio je to prvi udarac škotske momčadi prema golu Rijeke.

U nastavku susreta Rijeka je krenula po izjednačenje, no uslijedio je novi šok. U 52. minuti Aberdeen je poveo 2:0. Nažalost, iz zaleđa no francuski suci to nisu primijetili. Shaleum Logan je ubacio, a Peter Pawlett glavom s desetak metara svladao Kvržića.

Matjaž Kek je nakon primljenog drugog gola sve bacio u napad. Izvadio je Radoševića, a u igru je ušao Bezjak. Međutim, to nije donijelo nikakvog pomaka u igri. Konačan slom stigao je 15 minuta prije kraja kada je McLean zabio i treći gol za škotski sastav. Lešković je pokušao izbiti jednu loptu koja je došla do Logana. On je pronašao Goodwilliea, koji je sjajno asistirao do McLeana, a napadač Donsa bio je precizan u stopostotnoj situaciji. Domaćin je mogao ublažiti poraz u 82. minuti nakon što je Sharbini odlično gurnuo loptu za Leovca, a ovaj je ubacio pred vrata, no pokušaj Bezjaka dobro je zatvorio vratar Aberdeena.

Tko vas je od hrvatskih klubova najviše razočarao u 2. pretkolu?

Ukupno glasova:

RIJEKA - ABERDEEN 0:3

RIJEKA. Stadion Kantrida - 8.000 gledatelja; Sudac: Amaury Delerue (Fra);

Strijelci: 0-1 Considine (38), 0-2 Pawlett (52), 0-3 (Mclean (75)

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Samardžić, Lešković, Leovac - Bradarić (od 74. Močinić), Radošević (od 55. Bezjak), Tomasov (od 46. Kvržić) - Moises, Sharbini, Balaj

ABERDEEN: Ward - Logan, Considine, Taylor, Shinnie - Pawlett (od 63. Flood), Quinn, Hayes - Jack, Goodwillie (od 82. Rooney) - McGinn (od 69. McLean)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider