Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traje osveta Atletica

VIDEO Real izgubio prvi trofej sezone, heroj Torres šokirao Bernabeu!

Nogometaši Atletico Madrida izborili su četvrtfinale španjolskog Kupa kralja, nakon što su u uzvratnom susretu na Santiago Bernabeu odigrali 2-2...

I dalje traje osveta Diega Simeonea Carlu Ancelottiju. Nakon šokantnog gubitka finala Lige prvaka u produžecima, Real nije uspio pobijediti gradskog rivala u sljedećih čak pet utakmica. Tri je puta slavio Atleti uz dva remija (Superkup, prvenstvo i Kup kralja).

Atletico je na noge gradskom rivalu stigao s prednošću 2-0, a ista je nakon malo manje od minute igre u prvom poluvremenu dodatno narasla. Antoine Griezmann ukrao je loptu na polovici Reala, izbacio je iz igre Pepea i sjurio se u šesnaesterac. Na drugoj strani je dobro uoči Fernanda Torresa, koji lijevom nogom pogađa suprotne rašlje za svoj povratnički prvijenac.

Real je nakon toga odmah prebacio u najvišu brzinu i stisnuo suparnika u vlastiti šesnaesterac. U 20. je minuti prekršaj izborio Cristiano Ronaldo, Toni Kroos je ubacio loptu na peterac, gdje je najviši u skoku bio Sergio Ramos i poravnao rezultat. Pogodak ide na dušu slovenskom vrataru Janu Oblaku, koji je krenuo u 'izlet', no samo se zabio u svog braniča i završio na travnjaku.

Real je do poluvremena pritiskao i pritiskao, no do pogotka nije mogao. Nakon 15 minuta predaha utakmica je nastavljena isto kao što je i započela - pogotkom Torresa. Ovoga je puta pogriješio Sergio Ramos koji je predao loptu Griezmannu, Francuz je ponovno dodao do Torresa, koji lažnjakom izbacuje Pepea i onda uz malo sreće zabija za 2-1.

Samo osam minuta kasnije Cristiano Ronaldo je zabio svoj prvi pogodak nakon tri utakmice posta, no slaba je to utjeha za čovjeka koji je prije samo tri dana ponio epitet najboljeg igrača svijeta u 2014. godini.

Atletico Madrid će u četvrtfinalu Kupa kralja igrati protiv Barcelone, za koju se očekuje da će obraniti prednost iz prve utakmice (5-0) protiv Elchea.

Kup kralja, osmina finala, uzvrat:

Real Madrid - Atletico Madrid 2:2, prva utakmica 0:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider