Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvat opet strijelac u finalu

VIDEO FOTO Barca prvak Europe: Rakitić zabio, Suarez presudio Juveu!

Nogometaši Barcelone po peti put u povijesti postali su prvaci Europe nakon što su u finalnom susretu Lige prvaka na Olimpijskom stadionu u Berlinu pred 74.000 gledatelja pobijedili Juventus 3-1.

Barca je povela u četvrtoj minuti golom hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, izjednačio je Alvaro Morata u 55. minuti, pogodak za novo vodstvo Barce zabio je Luis Suarez u 68. minuti, a pobjedu katalonskog kluba potvrdio je Neymar u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Rakitić je postao prvi hrvatski nogometaš koji je s dva različita kluba osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu, te drugi Hrvat koji je zabio u finalu Lige prvaka, te osmi hrvatski nogometaš koji je slavio u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'.

Barca je sjajno otvorila utakmicu i već u četvrtoj minuti je stigla do vodstva. Akciju u kojoj su sudjelovali svi igrači katalonskog kluba osim vratara Marc-Andrea ter Stegena, pogotkom je okrunio hrvatski veznjak. Rakitić je time postao tek drugi hrvatski nogometaš koji je u finalu LP zabio pogodak. Prije njega to je uspjelo jedino Mariju Mandžukiću i to 2013. godine u pobjedi Bayerna protiv Borussie Dortmund 2-1.

VIDEO Sve golove s utakmice Barcelone i Juventusa možete pogledati OVDJE.

Juve je izjednačio u 55. minuti golom Alvara Morate. Tevez je pucao, Ter Stegen obranio, a Morata pospremio odbijanac u španjolsku mrežu. Na gotovo identičan način španjolski prvak je u 68. minuti stigao do novog vodstva. Nakon brze akcije Messi je pucao s ruba kaznenog prostora, Buffon je obranio, a Suarez odbijeno loptu gurnuo u mrežu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Barca je razriješila u sudačkoj nadoknadi brzom kontrom koju je realizirao Neymar.

Barceloni je ovo peti naslov prvaka u osam finala. Katalonci su bili najbolji i 1992. godine, 2006., te 2009. i 2011. Juventus je ostao na dvije titule (1985, 1996) u osam finala. Španjolski nogometni velikan Real Madrid rekorder je s deset osvojenih titula prvaka Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider