Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijeli se napromašivali

FOTO Nevjerojatan preokret: Rijeka u dvije minute šokirala Hajduk!

Crna tradicija nastavljena je za Hajduk unatoč odličnoj partiji...

Hajduk - Rijeka 1:2, rezultat je to jadranskog derbija čime je nastavljena riječka serija neporaženosti u susretima s Hajdukom.

Više od tri godine Splićani nisu slavili protiv Riječana (od ožujka 2012.), a posljednji put je u okršaju na Poljudu Hajduk slavio u kolovozu 2011., u oba navrata pod vodstvom trenera Krasimira Balakova.

U ovaj dvoboj Hajduka je poveo sportski direktor Goran Vučević koji je nakon smjene Stanka Poklepovića uskočio i postao privremeno trenersko rješenje do kraja sezone. U skladu s onim što je najavio, Vučević je ispremiješao momčad i uveo trojicu debitanata. Ivo Grbić na golu, Josip Juranović u vezi te Fran Tudor na desnom krilu upisali su prve minute za Hajduk i po tome će pamtiti ovu utakmicu, naročito Tudor koji je u prvom poluvremenu promašio dvije stopostotne prigode da bi u 44. minuti nakon jednog kornera uspio u debiju postići pogodak za vodstvo Bijelih.

Općenito je u prvom dijelu, izuzev početnih 10-ak minuta, Hajduk bio dominantniji i kvalitetniji, djelovao je brzo i agresivno, a stvorili su do poluvremena Splićani i nekoliko prigoda koje nisu uspjeli kapitalizirati.

U prvom poluvremenu Riječani nisu stvorili niti jednu izglednu priliku, a Hajduk je preko Milevskog u 73. i 75. imao dvije izgledne prigode za povećanje vodstva. Potpuni preokret dogodio se u posljednjih desetak minuta igre u kojima je Rijeka postigla dva pogotka. Najprije je u 80 minuti Ivan Tomečak iskoristio zbunjenost obrane domaćih i izjednačio na 1:1 (današnji Hajdukov kapetan Goran Milović reagirao je katastrofalno zaboravivši izaći i namjestiti zaleđe).

Već u sljedećem napadu, u 82. minuti, Marko Vešović po drugi put zatresao mrežu nemoćnog Grbića (nakon asistencije odličnog Tomečaka) i postavio konačni rezultat susreta.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider