Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo dobrog nogometa

FOTO Tvrdi remi u jadranskom derbiju: Dva crvena kartona i malo šansi!

U jadranskom derbiju između Rijeke i Hajduka na Rujevici nije bilo pobjednika.

Rijeka i Hajduk odigrali su 0:0 u sklopu šestog kola HNL-a, čime su jedni i drugi ostali na jednoj pobjedi u ovom prvenstvu.

Puno nervoze i znatno manje dobrog nogometa moglo se vidjeti u prvom jadranskom derbiju koji se igrao na Rujevici, nakon što su dosad Riječani i Splićani se nadmetali na Kantridi.

Već u 16. minuti sudac Marijo Strahonja iz Zaprešića isključio je Rijekinog Brazilca Moisesa koji je laktom u bradu udario Josipa Juranovića. Moises se, kao i još neki njegovi suigrači bunio, atmosfera se nakon toga užarila, a u minutama koje su uslijedile orilo se s tribina "HNS pederi, nogomet ste sje....".

Hajduk je nakon tog crvenog kartona preuzeo terensku inicijativu i posjed lopte, ali sve je to bilo jalovo jer igrači Damira Burića nikako nisu uspijevali stvoriti pravu priliku ispred Ivana Vargića. Najopasniji udarac u prvom dijelu uputio je Juranović nakon što mu je lijepo loptu namjestio Tomislav Kiš, ali je Vargić spasio Riječane.

Ne pretjerano ubojit Hajduk nije bio niti u prvim minutama nastavka, a u 65. minuti isključen je Julian Velazquez. Argentinac koji je prije nekoliko dana stigao na Poljud na posudbu iz Palerma predstavio se u vrlo dobrom izdanju, bio je neprelazan za Rijekinog kapetana Anasa Sharbinija, ali je poslije jednog kornera Hajduka prežustro htio zaustaviti kontru, poskliznuo se i pokosio Stefana Ristovskog, a Strahonja mu je dao izravni crveni karton.

Do kraja susreta u igri 10 na 10 najbolju prigodu za pogodak imao je Anton Maglica kojeg je fino uposlio Mijo Caktaš, ali Hajdukov napadač se spetljao i loše pucao s 10-ak metara iskosa s lijeve strane (u međuvremenu ga je Lešković stigao omesti).

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider