Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maestralna partija

Hajduk izborio Europu na krilima sjajnog Nikole Vlašića!

U izravnom sudaru s konkurentom za EL Hajduk je uzeo tri vrlo važna boda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je pobijedio Zagreb 1:0 i s tim trijumfom je i matematički osigurao nastup u kvalifikacijama za Europa ligu ovog ljeta.

Strijelac jedinog pogotka bio je Nikola Vlašić, koji je bio i prvo ime utakmice. Fantastičnu je predstavu pružio 17-godišnji ofenzivac koji je prolazio igrače Zagreba kako je htio, ali vrlo često nije imao pravu podršku od svojih suigrača.

Posebice se to vidjelo u nastavku, nakon što je trener Bijelih Hari Vukas ostavio Gotala u svlačionici i na teren poslao momčad bez klasičnog napadača. Vlašić se tada hrvao s Pjesnicima i donosio loptu naprijed, ali jednostavno nije imao koga uposliti kako bi se prelomila utakmica pa su navijači, njih 4.680, morali strepiti do zadnjeg sučeva zvižduka.

Neobjašnjivi Vukasov bunker

Gotovo čitavo drugo poluvrijeme igralo se ne na polovici Hajduka nego u 30-35 metara od gola domaćih. Kad bi igrači Hajduka i uspjeli presjeći Zagrebove nalete te osvojiti loptu, vrlo brzo bi ju izgubili jer nisu imali potrebnu dubinu i svi su stajali vrlo usko. O tome koliko je Hajduk inferioran bio u većem dijelu susreta najbolje svjedoči podatak kako je Zagreb imao 73 posto vremena loptu u svom posjedu. Ali, sve će se to brzo zaboraviti...

Najvažnija stvar - igranje Europe - pa makar to trajalo samo u srpnju i kolovozu, je učinjena. Hajduk se već sad može okrenuti novoj sezoni i totalnoj rekonstrukciji koja je nužna ovoj momčadi.

Inače, Zagreb je preko agilnog Gabrijela Bobana mogao napravili štetu Bijelima u uvodnom dijelu utakmice, ali je ponajbolji igrač Pjesnika katastrofalno reagirao u situaciji kad se našao oči u oči s Lovrom Kalinićem, koji je u toj 13. minuti upisao bravuzornu intervenciju.

Uz Vlašića, najbolji je u redovima Hajduka bio Andrija Balić, a upravo je taj duo 17-godišnjaka i kreirao najveću opasnost za vratara Zagreba Dominika Livakovića. I dok je u 18. minuti Vlašić bio sebičan, u 20. je topovski pogodio sa 17 metara i, kako se pokazalo, donio pobjedu.

Najbolju prigodu za izjednačenje Pjesnika propustio je Boban u 64. minuti nakon prodora Jurendića. Do kraja su Splićani izdržali i oprostili se od Poljuda za ovu sezonu jer ih u zadnjem kolu čeka utakmica sa Splitom u Parku mladeži.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider