Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
utorak dan odluke!

Hrvatska razbila Bugarsku s 3:0, Kalinić oduševio u Čačićevoj premijeri

Hrvatska i Bugarska od 20.45 na praznom Maksimiru igraju pretposljednju utakmicu u kvalifikacijama za Euro.

Nakon tri uzastopne utakmice bez pobjede, Hrvatska je s 3:0 slavila protiv Bugarske na kišom natopljenom i zbog kazne praznom Maksimiru. Bila je to lijepa predstava hrvatskih nogometaša u premijeri novog izbornika Ante Čačića.

KOMENTAR Modrić kao 'pušten s lanca': Ovako to izgleda kada Hrvatska doista 'grize'

VIDEO Velika pobjeda BiH, Wales ide, a Nizozemska ne ide na Euro!?

Perišić: Ako netko misli da igramo za nekog drugog, ne mora doći

Čačić otkrio 'formulu' preokreta u igri i zašto je zamijenio Modrića

Ivan Perišić je s golom i asistencijom potvrdio kako je jedan od naših najboljih igrača, napokon je zabio i Ivan Rakitić, a oduševio je u napadu Nikola Kalinić koji je također upisao pogodak i asistenciju.

Početak kao iz snova

Hrvatska je povela iz prve akcije, već u 2. minuti. Modrić je odlično ubacio iza leđa bugarske obrane, a Perišić je pravovremeno utrčao i kroz noge vrataru Mitrevu zabio za 1-0. Vatreni su do kraja poluvremena nastavili nizati prilike. U 6. minuti korner je izveo Rakitić, a Vida glavom spušta za Kalinića koji puca preko gola sa četiri metra.

Sedam minuta kasnije Srna je odigrao povratnu loptu za Rakitića, koji sa 14 metara puca preko gola. Kalinić je u 20. dobio odličnu loptu u prostor i pucao je sa ruba šesnaesterca, ali neprecizno. Par minuta kasnije opet je u prilici Kalinić. Kovačić je dugačkom loptom prebacio obranu Bugara, ali vratar Mitrev istrčao je na vrijeme i u posljednji tren ispucao je loptu ispred Kalinića koji je bio u punom trku.

U 25. minuti odlična akcija Pjace i Modrića. Pjaca se driblingom po desnoj strani riješio dvojice protivničkih igrača, odigrao je dupli pas sa Modrićem, ali Pjacin darac brani Mitrev, a odbijenu loptu Terziev je umalo pospremio u vlastitu mrežu, no na sreću Bugara vratnica ju je zaustavila. U 29. minuti Perišić se probio po lijevom boku i ubacio u sredinu, ali atraktivan Kalinićev pokušaj petom promašuje vrata.

Sjajna akcija kod drugog gola

Činilo se da će prvo poluvrijeme završiti minimalnim vodstvom Hrvatske, ali u 42. minuti vidjeli smo lijepu akciju Rakitića i Kalinića, koju završava Rakitić preciznim udarcem sa 13 metara za 2-0. Što se tiče Bugara, vrijedi spomenuti 12. minutu i odličan udarac Toneva sa 20 metara, ali Subašić je bio na mjestu.

U drugo poluvrijeme Hrvatska je krenula bez Modrića, koji je odlično razigravao u prvom dijelu. Umjesto njega ušao je Badelj. Iako je u drugom poluvremenu pao tempo, Hrvatska je imala prilike za povećati vodstvo, ali Kalinić nije imao sreće.

U 53. minuti Pivarić je ubacio u kazneni prostor, ali Kalinićev udarac glavom Mitrev uspijeva obraniti. Dvije minute kasnije akcija Pjace, Perišića i Kalinića, ali Kalinić puca pored gola. U 78. opet je Kalinić u prilici, ali Ivanov je uspio blokirati njegov udarac.

Nagrada za odličnog Kalinića

I napokon u 81. minuti Kalinić je nagrađen za dobru igru i požrtvovnost. Perišić je ubacio na drugu statitvu, a Kalinić je iz neposredne blizine pogodio za 3-0. Nažalost, Duje Čop, koji je ušao u drugom poluvremenu, zbog neopreznog starta dobio je u 89. minuti crveni karton.

Hrvatska je ipak ostala treća na ljestvici sa 17 bodova, jer su i njezini suparnici za izravni plasman na EURO u subotu ostvarili pobjede. Italija je sa 3-1 kao gost nadigrala Azerbajdžan, dok je Norveška sa 2-0 na svom terenu pobijedila Maltu. Kolo prije kraja kvalifikacija Italija je sa 21 bodom osigurala plasman u Francusku, Norveška je druga sa 19, a Hrvatska treća sa 17.

Odluka pada u utorak

U posljednjem kolu u utorak Hrvatska će gostovati u Ta'Qaliju kod Malte, dok će Italija u Rimu dočekati Norvešku. Hrvatska će izboriti plasman na EURO u slučaju pobjede na Malti, te ako Norveška ne pobijedi Italiju. Ako Hrvatska završi kao treća u skupini, tada će plasman na EURO morati izboriti kroz dodatne kvalifikacije u studenome.

Skupina H

HRVATSKA - Bugarska 3-0

Norveška - Malta 2-0

Azerbajdžan - Italija 1-3

1. Italija                 9 6 3 0 14:6 21
2. Norveška         9 6 1 2 12:8 19
3. HRVATSKA       9 5 3 1 19:5 17
4. Bugarska         9 2 2 5 7:12 8
5. Azerbajdžan     9 1 3 5 7:16 6
6. Malta                 9 0 2 7 3:15 2

Tko je po vama odigrao najbolje protiv Bugarske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider