Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dominantna partija

Hajduk slavio u Zaprešiću: Balić i Ohandza priključili Bijele vrhu

U susretu osmog kola HNL-a Hajduk je uvjerljivo slavio u Zaprešiću.

Hajduk je u Zaprešiću pobijedio Inter 2:0 te nakon osam prvenstvenih kola Bijeli zaostaju tri boda za vodećim Dinamom.

Poraz od Slovana iz Libereca momčad Damira Burića ostavila je iza sebe, a u nešto izmijenjenom izdanju, sa Sušićem i Caktašom na klupi te Velazquezom na terenu od prve minute Splićani su bez problema svladali Inter i nanijeli mu prvi poraz na njegovom terenu (jedinu utakmicu Div iz predgrađa u prvih sedam kola izgubio je od Dinama na Maksimiru).

Balić majstorski načeo Inter

Nametnuo se Hajduk od početka dvoboja, zaigrao napadački i takav pristup donio je ploda već u petoj minuti. Veliki posao napravio je Ohandza pored četvorice igrača i dodao Tudoru koji namješta loptu Andriji Baliću na udarac s 20-ak metara, a 18-ogodišnji dragulj Bijelih prizemno pogađa donji lijevi kut gola Posavca za 0:1.. Bio je na lopti domaći čuvar mreže, ali nije uspio zaustaviti Balićev udarac.

Dvije minute mogli su gosti do kapitalne prednosti, ali nevjerojatan promašaj upisao je Fran Tudor koji sa pet-šest metara ne uspijeva svladati domaćeg vratara. U 10. se Tudor iskupio iznudivši jedanaesterac (faulirao ga je Komorski), ali Nikola Vlašić nije uspio najstrožu kaznu pretočiti u prednost od dva gola, njegov udarac obranio je Josip Posavec.

Nezaustavljivi Ohandza

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, iako je Hajduk bio puno bolji, a permanentnu opasnost za obranu Žutih predstavljao je Franck Ohandza. U nastavku je Kamerunac napravio sve što je bilo potrebno da Splićani bez ikakvog stresa dođu do novog trijumfa.

U 51. minuti upravo je Ohandza iznudio drugi žuti karton Komorskog, a s prednošću od jednog gola i čovjekom više na terenu bilo je jasno kako će Hajduk teško ispustiti pobjedu. U 69. minuti Josip Juranović je lijepo pronašao Ohandzu koji je pobjegao obrani Intera i hladnokrvno prebacio istrčalog Posavca za 0:2.

Igrači Samira Toplaka pokušavali su, iako brojčano inferiorni, postići barem počasni pogodak, ali nisu uspjeli, zahvaljujući vlastitim promašajima, poput onog Glavininog iz 73. minute ili nedostatku sreće (Čeliković iz slobodnjaka pogodio stativu u 76. minuti).

 

 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider