Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajan gol Parackog

Rođendanska fešta na Poljudu: Hajduk se vratio na treće mjesto!

U prvoj prvenstvenoj utakmici u 2015. godini Hajduk je upisao tri boda.

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo 2:1 i tim rezultatom se vratio na treću poziciju s koje ga je u subotu privremeno skinula Lokomotiva trijumfom protiv Zagreba.

U drugoj utakmici u funkciji privremenog trenera Hari Vukas je s Hajdukom ostvario i drugu pobjedu. Nakon pobjede kod Vinogradara (3:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa ove nedjelje je imao znatno teži posao - rasterećene Koprivničance koji nisu imali što izgubiti.

Tijek događaja u prvom poluvremenu bio je kao da ga je pisao sam Vukas. Već u osmoj minuti Sandro Gotal dovodi Hajduk u vodstvo iz jednog odbijanca nakon što je vratar Kardum obranio udarac Maglice.

Uoči odlaska na odmor, u 40. minuti, Nikola Vlašić nakon dodavanja Sušića matira Karduma za lijepu prednost Bijelih.

U drugi dio je Slaven ušao znatno odlučniji da unese rezultasku neizvjesnost u ovaj dvoboj, a u tome je i uspio u 59. minuti kada je Goran Paracki fantastično pogodio s više od 20 metara gornji lijevi kut nemoćnog Kalinića. Prethodno je gostujući strateg Ante Čačić na poluvremenu u svlačionici ostavio stopera Ivana Fuštara i uveo krilnog napadača Petra Mišića.

Do kraja dvoboja gosti su krenuli na sve ili ništa, u nekoliko navrata su stisnuli Hajduk u 30-40 metara, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Kalinića.

Bila je ovo pretposljednja utakmica 21. kola HNL-a koje će u ponedjeljak dvobojem na Maksimiru zaključiti Dinamo i Zadar.

Iduću utakmicu Hajduk igra u srijedu na Kantridi protiv Rijeke (riječ je o odgođenom susretu 20. kola) dok je Slaven u petak otvara 22. kolo na domaćem terenu protiv Istre 1961.

REZULTATI:

Osijek - Split 4:0
Zagreb - Lokomotiva 0:6
Istra 1961 - Rijeka 0:0
Hajduk - Slaven Belupo 2:1

u ponedjeljak: Dinamo - Zadar

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider