Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napoli se napromašivao

VIDEO Ludnica u Kijevu: Dnjipro protiv Seville u finalu EL-a!

Prava drama i jednosmjerna ulica - to je ono što smo vidjeli u uzvratima polufinala Europa lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu Europa lige 27. svibnja u Varšavi igrat će branitelj naslova Sevilla i Dnjipro.

Sevilla je u uzvratnom dvoboju polufinala u Firenzi pobijedila Fiorentinu 2:0 i tako upisala i drugu pobjedu nakon 3:0 iz prve utakmice. Sevilla je sav posao u Firenzi obavila u prvih pola sata utakmice postigavši dva gola čime je ubila svaku nadu Viola u moguće čudo. Carlos Bacca je doveo goste u vodstvo u 22. minuti, a pet minuta kasnije Daniel Carrico je povisio na 2:0. Fiorentina je u 67. minuti mogla ublažiti poraz, no Josip Iličić je promašio jedanaesterac.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj je za Fiorentinu igrao od 67. minute.

VIDEO: Fiorentina - Sevilla 0:2

Osim što će braniti naslov pobjednika Europa lige, Sevilla u Varšavi može postati i prvi klub u povijesti Kupa Uefa / Europa lige sa četiri naslova. Sevilla je trenutačno jedan od četiri sastava uz Juventus, Inter i Liverpool koji su u najmasovnijem europskom kupu slavili tri puta. Zanimljivo, Sevilla je tri puta stigla od finala i svaki put je pobijedila (2006, 2007, 2014).

U drugom susretu Dnjipro je priredio iznenađenje pobijedivši u Kijevu Napoli 1:0, a kako je prvi susret završio 1-1 Ukrajinci su izborili finale što je najveći uspjeh u povijesti kluba. Pogodak odluke zabio je Jevhen Seleznjov u 59. minuti. Za Dnjipro je od 75. minute nastupio hrvatski napadač Nikola Kalinić koji je u 88. minuti imao sjajnu priliku, no Mariano Andujar je dvaput u toj akciji ukrotio njegove udarce.

Napoli je mogao do vodstva već u sedmoj minuti kada je Gonzalo Higuain izbio sam ispred Denisa Bojka, no 27-godišnji ukrajinski vratar je sjajno reagirao. Higuain je imao odličnu priliku i u 27. minuti, no Bojko je još jednom briljantno reagirao. Domaćin je u prvom poluvremenu najbliže golu bio u 34. minuti kada je Seleznjov opalio sa 20-tak metara, a Mariano Andujar odbio u korner.

VIDEO: Dnjipro - Napoli 1:0

Daleko bolju igru u nastavku Dnjipro je okrunio golom u 59. minuti, a strijelac je bio kao i u prvom susretu Seleznjov. Najbolji Dnjiprov igrač Konopljanka je ubacio u kazneni prostor, a Seleznjov pobijedio u duelu s Britosom i zabio za vodstvo. U nastavku susreta talijanski sastav je imao nekoliko izglednih prilika, no Bojko je bio nesavladiv.

Ivan Strinić nije imao pravo nastupa za Napoli jer je ove sezone već igrao u Europskoj ligi i to upravo za Dnjipro.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider