Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Načeo ih Fernandes

Dinamo upisao novu pobjedu: Zadar hrabro pao na Maksimiru

U posljednjoj utakmici 21. kola HNL-a nije se dogodilo iznenađenje.

Dinamo je pobijedio Zadar 2:0 i stigao do 17. pobjede u HNL-u kojom je Rijeci pobjegao na 12 bodova prednosti.

U dvoboju klubova koji su svjetlosnim godinama udaljeni po kvaliteti igrača, financijama, ali i svemu ostalom, Zadrani se nisu osramotili iako su na Maksimir istrčali kao fenjeraši. Dapače, dobrim dijelom prvog poluvremena Modri su se mučili s gostima i njihov otpor slomili tek u zadnjim minutama...

Igrači Igora Štimca od prve minute su se beskompromisno postavili i u nekoliko navrata zaprijetio je Lovre Čirjak udarcima s više od 20 metara. Na drugoj strani dvije najbolje šanse za Dinamo je propustio Soudani, u 21. i 23. minuti.

I onda, igrala se 40. minuta kada je Zadar izvodio korner iz kojeg je primio gol. Sijevnula je brza kontra Modrih, Henriquez je dao za Soudanija, a ovaj je vidio kako u prazan prostor utrčava Junior Fernandes, pravodobno mu dao loptu i Čileanac je prizemnim udarcem matirao Matkovića koji je uspio tek usporiti ulazak lopte u mrežu.

U prvih pet minuta nastavka Angelo Henriquez je mogao riješiti pitanje pobjednika, ali nije bio precizan. Mogao je i Zadar do izjednačenja u 62. minuti, ali Lovre Čirjak iz stopostotne situacije promašuje nakon proigravanja Terkeša.

U 68. minuti Leonardo Sigali je povećao vodstvo Dinama. Nakon jednog kornera činilo se da su Zadrani otklonili opasnost, ali onda je lopta došla do Fernandesa koji s ruba šesnaesterca sjajno upošljava Sigalija, a ovaj ljevicom postiže svoj prvi pogodak u HNL-u od dolaska u Dinamo prošlog ljeta.

Ljestvica nakon ove utakmice još uvijek nije kompletna jer će u srijedu na Kantridi Rijeka i Hajduk (početak u 17:00) odraditi jadranski derbi koji se zbog vremenskih neprilika nije igrao 7. veljače.

Rezultati 21. kola:

Osijek - Split 4:0
Zagreb - Lokomotiva 0:6
Istra 1961 - Rijeka 0:0
Hajduk - Slaven Belupo 2:1
Dinamo - Zadar 2:0

Ljestvica:

1. Dinamo 55 bodova
2. Rijeka 43 (utakmica manje)
3. Hajduk 32* (utakmica manje)
4. Lokomotiva 31
5. Zagreb 27
6. Split 22
7. Slaven Belupo 20
8. Istra 1961 18
9. Osijek 18
10. Zadar 16

*Hajduku su oduzeta tri boda zbog odbijanja nastupa u derbiju s Dinamom na Maksimiru 22. studenog

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider