Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaradili 200.000 eura

Veliki preokret Dinama za oproštaj od Europe: Hat-trick Pjace!

Dinamo je pobjedom završio ovu sezonu u Europi...

U zadnjem kolu skupine D Europa lige Dinamo je pobijedio Celtic 4:3 na Maksimiru i natjecanje završio na trećem mjestu, iza Red Bull Salzburga i Celtica, a ispred Astre.

Tri je pogotka za Dinamo postigao Marko Pjaca (14, 39, 50), u strijelce se upisao i Marcelo Brozović (49), dok su strijelci za Celtic bili Chris Commons (23), Stefan Šćepović (30) i Josip Pivarić (81, ag).

U drugom susretu ove skupine Red Bull je u Salzburgu pobijedio rumunjsku Astru s 5:1. Pogotke su za Austrijance postigli Sabitzer (9), Kampl (34, 90+2) i Alan (46, 70), a za Rumunje je zabio Florescu (51).

Hrvatski prvak je Europsku ligu zaključio onako kako je i počeo natjecanje, nakon Astre (5:1) u Maksimiru je pao i Celtic (4:3), no to su bili i jedini bodovi i svjetli trenuci Dinama u Europi. Protiv ipak oslabljenoga sastava Celtica istakao se mladi Marko Pjaca s tri pogotka, a da nije bilo velike smušenosti obrane prilikom sva tri zgoditka Celtica, pobjeda je mogla biti uvjerljivija.

Sjajno otvaranje, i prvog i drugog poluvremena

Dinamo je poveo zahvaljujući sjajnom potezu mladog Pjace, koji je prihvatio loptu od Ademija, prošao varkom braniča Matthewsa i pogodio mrežu ispod vratara Gordona. U 23. minuti Škoti su izjednačili iz očitog zaleđa nakon što je iz slobodnog udarca lopta pogodila u leđa igrača Celtica, odbila se u zrak, a Commons s tri metra glavom svladao Eduarda. U 30. minuti Celtic je nakon i drugog slobodnog udarca poveo. Commons je pogodio gredu, a odbijenu loptu prihvatio je Šćepović i lako pogodio za 1:2. Dinamo je izjednačio u 39. minuti i opet je strijelac bio Pjaca. Ponovno je pogriješio branič Matthews, a udarac Pjace je u mrežu skrenuo van Dijk. Pjaca je u 41. minuti mogao postići i hat-trick već u prvom dijelu, opalio je s desetak metara, no vratar Gordon je obranio.

U prvih pet minuta drugog dijela Dinamo je postigao dva prekrasna pogotka. Prvo je u 49. minuti Antolić pronašao Brozovića koji je punom nogom pogodio sami kut, a samo minutu kasnije Pjaca je došao od hat-tricka neobranjivim udarcem s 18 metara. U 81. minuti uslijedila je još jedna neopreznost Dinamo obrane, a nakon prodora Izaguirrea Pivarić je pogodio svoju mrežu. U 86. minuti zagrebačku momčad je "poljubila" i sreća jer je Šćepović glavom pogodio vratnicu.

DINAMO - CELTIC 4:3 (2:2)

Pred 3000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Mažeika iz Litve.

Strijelci: 1:0 Pjaca (14), 1:1 Commons (23), 1:2 Ščepović (30), 2:2 Pjaca (39), 3:2 Brozović (49), 4:2 Pjaca (50), 4:3 Pivarić (81-ag)

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel (Šimunović 11), Pivarić - Brozović, Ademi, Antolić - Soudani (Feenandes, 82), Henriquez (Čop, 66), Pjaca

CELTIC: Gordon - Matthews (Fischer, 52), Ambrose, van Dijk, Izaguirre - McGregor (Henderson, 63), Biton - Commons, Johanssen,Wakaso (Stokes, 76) - Šćepović

 

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider